Τη συνταγή της γιαγιάς της για τη βασιλόπιτα μάς παρουσιάζει η μαθήτρια Κορνάρου Πένυ(Α2). Καλή επιτυχία!
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
-1 ΒΙΤΑΜ
-1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ
-4 ΑΥΓΑ
-400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
-1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
-ΜΙΣΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
-2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
-ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΝΙΑΚ
-100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ (ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βιτάμ και το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει.
Προσθέτουμε τα αυγά σιγά –σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το κονιάκ και τέλος το ξύσμα πορτοκαλιού.
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και χτυπάμε, έως το μείγμα απορροφήσει τελείως το αλεύρι.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την καρυδόψιχα ανακατεύοντάς την απαλά με το μείγμα.
Ανάβουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς να αρχίσει να ζεσταίνεται.
Παίρνουμε το ταψάκι που θα το ψήσουμε και, αφού το αλείψουμε με λίγο βιτάμ, το αλευρώνουμε να πάει παντού για να μην κολλήσει το μείγμα.
Το ρίχνουμε στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο (μεσαία σχάρα) και το ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Μόλις ψηθεί και κρυώσει, το βγάζουμε από το ταψί και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε, και το στολίζουμε με χριστουγεννιάτικο ντεκόρ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Αγαπημένη συνταγή!!!!