ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΕΧΘΡΟΣ Η ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ;

Στη σημερινή εποχή οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι νέοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, γνωστό και ως internet, σε καθημερινή βάση. Το ερώτημα είναι αν το διαδίκτυο είναι φίλος ή εχθρός μας. Όντας έφηβος η προσωπική μου άποψη είναι ότι το διαδίκτυο είναι φίλος μας, αρκεί να έχουμε ένα μέτρο και να προσέχουμε τους κινδύνους του.

Το διαδίκτυο έχει πολλά οφέλη και πράγματα να κάνεις. Ένα από αυτά είναι η επικοινωνία, καθώς η κοινωνική δικτύωση αποτελεί μέρος της καθημερινότητας πολλών παιδιών και εφήβων. Επίσης οι γνώσεις και οι πληροφορίες που μας προσφέρει είναι και αυτά οφέλη. Επιπλέον μπορούμε να μάθουμε για το πώς δουλεύει ο υπολογιστής. Ένα τελευταίο πλεονέκτημα που αξίζει να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε τη δουλεία μας μέσα από αυτό βγάζοντας χρήματα.

Όσο καλό και αν ακούγεται το διαδίκτυο δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι σε αυτό. Μερικοί από αυτούς είναι η έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο (ο όρος ακατάλληλο είναι υποκειμενικός σε σχέση με την ηλικία ή και την ψυχική κατάσταση του κάθε ατόμου), ο εθισμός, η παραβίαση της ιδιωτικότητας, η υποκλοπή προσωπικών δεδομένων κλπ.

Συνοψίζοντας η νέα τεχνολογία και το διαδίκτυο είναι σύμμαχοί μας, αρκεί να τα χρησιμοποιούμε με μεγάλη προσοχή και με μέτρο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΔΙΑΚΑΣ Α3

Πηγές: https://europalso.gr/goneis/ta-ofeli-tou-diadiktiou-ton-meson-koinonikis-diktiosis/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης