Συνέντευξη της Διευθύντριας του σχολείου, κυρίας Ευαγγελίας Σκέμπερη στη μαθήτρια Μουταφτσή Ζαφειρούλα του Α4

Εικόνα1

-Που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε;

-Γεννήθηκα στην Θεσ/νίκη και στην τρίτη Δημοτικού ήρθα στη Σέρρες

-Ποιο Δημοτικό/Γυμνάσιο/Λύκειο βγάλατε; Πού σπουδάσατε, τι σπουδές κάνατε, ποιο το αντικείμενο των σπουδών σας;

-Φοίτησα στο 3ο , στο 9ο Δημοτικό, τελείωσα το 3ο Γυμνάσιο Θηλέων και αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο.

-Σπούδασα ελληνική φιλολογία, στην Θεσσαλονίκη, στην φιλοσοφική σχολή των ΑΠΦ καθώς ήμουν γλωσσομαθής. Συνέχισα με δεύτερες σπουδές , σπούδασα ξένες Γλώσσες Μετάφραση και Διερμηνεία στην Κέρκυρα στο ΤΞΓΜΔ του Ιονίου πανεπιστήμιου για τέσσερα χρόνια με γλώσσες επιλογής τα  αγγλικά και γαλλικά. Ως διορισμένη φιλόλογος πλέον παρακολούθησα και ολοκλήρωσα μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση πολιτισμικών μονάδων τα Ε.Α.Π.  Από το 2003 υπηρέτησα ως φιλόλογος στο Μουσικό Σχολείο Σερρών.

-Επιλέξατε το σχολείο μας ή σας τοποθέτησαν εδώ;

-Από το 1992 δούλευα στην δημόσια εκπαίδευση. Διετέλεσα 5 χρόνια Διευθύντρια στο μουσικό σχολείο Σερρών και με τις  νέες κρίσεις τα των στελεχών επέλεξα να έρθω στο 4ο Γυμνάσιο.

-Είστε ευχαριστημένη με την επιλογή σας;
-Ναι, πολύ ευχαριστημένη.

-Έχετε κάποιες ιδέες για να βελτιώσετε το σχολείο μας;

-Πολλές! Το άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία, τη διάχυση των καλών εκπαιδευτικών, καθώς και των δράσεων του σχολείου στην κοινωνία και την διασύνδεση του σχολείου μας με τις τέχνες.

-Με βάση τα άλλα σχολεία που ήσασταν τι σας άρεσε σε αυτό;

-Το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στους συναδέλφους και πως το σχολείο με δέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες

-Είστε ευχαριστημένη με το επίπεδο των μαθητών;

-Τα τελευταία χρόνια οι συνάδελφοι παραπονιούνται ολοένα και περισσότερο για το επίπεδο των μαθητών. Η παιδεία δυστυχώς δεν αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο για τους μαθητές. Παρατηρείται μία έλλειψη κινήτρων και οραμάτων. Το επίπεδο τους αντανακλά την κρίση που υπάρχει στην κοινωνία (αξίων, κοινωνική κ οραμάτων). Εδώ στο σχολείο μας προσπαθούμε να διορθώσουμε τα στραβά κείμενα και να δώσουμε στα παιδιά ένα διαφορετικό όραμα για το σχολείο. Στόχος μας η δημιουργία μαθητών με πολλαπλά ενδιαφέροντα και ανησυχίες, πολύπλευρων προσωπικοτήτων με ενδιαφέρον για τη μάθηση. Αυτοί θα αποτελέσουν τους ενεργούς πολίτες του αύριο.

-Τι θα θέλατε να κάνει το σχολείο για να σας κάνει περήφανη;

-Να εξαλειφθούν τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και να βλέπω χαρούμενους δημιουργικούς μαθητές

-Είναι σοβαρό θέμα το bullying ;

-Ναι, ένα πολύ σοβαρό θέμα που ξεκινά από παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας και τα οικογενειακά προβλήματα. Στο σχολείο βλέπουμε την «κορυφή του παγόβουνου» και προσπαθούμε να προλάβουμε τις κρίσεις και να οικοδομήσουμε μία διαφορετική νοοτροπία, πιο αλληλέγγυα, πιο ανθρώπινη. 

-Τι πρέπει να κάνουν τα παιδία για να μειώσουν το άγχος των εξετάσεων;

-Δεν πρέπει να έχουν άγχος, αν διαβάζουν συστηματικά όλη τη χρονιά οι εξετάσεις  θα είναι παιχνίδι. Άλλωστε το ζητούμενο δεν είναι η Ιθάκη, αλλά το ταξίδι για την Ιθάκη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης