Δράσεις του σχολείου μου

Με 8 ζωγραφικά έργα συμμετείχαν οι μαθητές/τριες της Γ τάξης του 4ου Γυμνασίου Σερρών, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Η χρυσή τομή στη ζωή μας”, που προκήρυξε το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι μαθητές/τριες έχοντας ως δεδομένα τον ορισμό της χρυσής τομής και την Μαθηματική ακολουθία  του Φιμπονάτσι, σχεδίασαν γραμμικά, με χάρακα και διαβήτη, μια χρυσή σπείρα, μια σπείρα δηλαδή η οποία αναπτύσσεται μέσα σε ένα χρυσό ορθογώνιο, ένα ορθογώνιο με αναλογίες διαδοχικούς αριθμούς της ακολουθίας Φιμπονάτσι.

Στην συνέχεια με αφορμή αυτήν την σπειροειδή διάταξη  και αφήνοντας ελεύθερη την φαντασία τους, δημιούργησαν με μαρκαδόρους και ξυλομπογιές ακουαρέλας, αφηρημένα ή παραστατικά έργα ζωγραφικής.

 

Μέσα από αυτήν την διαδικασία οι μαθητές /τριες ανακάλυψαν την άρρηκτη σχέση  μεταξύ Μαθηματικών και Εικαστικών Τεχνών, κατανοώντας ότι πολλές φορές στην σύνθεση των εικαστικών έργων  κρύβεται  η Μαθηματική σκέψη.

γφδγ

Η μαθήτρια της Γ’ τάξης  του 4ου Γυμνασίου Σερρών Μαυρουδή Μαριάνθη διακρίθηκε στον 12ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης», για το σχολικό έτος
2023-2024. Η μαθήτρια, μέλος του Ομίλου Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής του σχολείου, τιμήθηκε με το 1ο βραβείο  στην Ποίηση καταθέτοντας το ποίημα «Όνειρα εφηβικά», όπου με αμεσότητα και αυθεντικότητα στον λόγο της σκιαγραφεί τις ανησυχίες της σύγχρονης έφηβης. Στον ίδιο διαγωνισμό  συμμετείχαν και άλλα μέλη του ομίλου  τόσο με ποιήματα όσο και με διηγήματα, όλα γραμμένα με ιδιαίτερη ευαισθησία και νεανική ζωντάνια.  Συγχαρητήρια, λοιπόν,  σε όλους και περισσότερο στη νικήτριά μας τη Μαριάνθη που κατάφερε να διακριθεί μεταξύ πολλών και εξαιρετικών συμμετοχών. Ευχόμαστε η αγάπη για τη Λογοτεχνία να  εμπνέει πάντα τα παιδιά και να τα ωθεί στη δημιουργικότητα.

αδφαδσφ

 

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 οι μαθητές της Β’ τάξης ενημερώθηκαν για θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής από τον εν αποστρατεία αστυνομικό, συγγραφέα και πραγματογνώμονα κ. Καλλιτσάρη Μόσχο. Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας όσον αφορά την οδική ασφάλεια και την πρόληψη ατυχημάτων.

Την Παρασκευή 19/04/2024 οι μαθητές της Γ’ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών και ενημερώθηκαν από το Διευθυντή κ. Ρίζο Στυλιανό για τη λειτουργία και τις προοπτικές της εκεί φοίτησής τους. Με το πέρας της ενημέρωσης οι μαθητές έλαβαν κέρασμα και επέστρεψαν στο σχολείο μας. Ευχαριστούμε το όμορο σχολείο για την ευγενική ξενάγηση και φιλοξενία!

 

 δφγδγ

 

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Α1 του Σχολείου μας συμμετείχαν στην εκδήλωση «Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα» που πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών.

Παρουσίασαν ποιήματα εμπνευσμένα από το βιβλίο του Antoine de Saint–Exupéry, ο «Μικρός Πρίγκιπας» που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες: Ασκητή Δόμνα, Γουζέλης Γρηγόρης, Ζαχαριάδου Άρτεμις, Θεοδωρίδης Νικόλας, Θεοδωρίδου Γεωργία, Ιωάννου Χριστίνα, Καραστεργίου Φιλοθέη και Κόγια Άννα. Στην έκθεση που υπήρχε στο φουαγιέ εκτέθηκαν και τα έργα ζωγραφικής που δημιούργησαν οι μαθήτριες Παραστατίδου Μαρία και Τόμκου Μυρτώ του τμήματος B2. Επίσης οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας χάρισαν στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες σελιδοδείκτες που δημιούργησαν με αποσπάσματα από το βιβλίο και σκίτσο της μαθήτριας Ιωάννου Χριστίνας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος: Σκέμπερη Ευαγγελία, Ανθυμίδου Αγγελική και Φαρμακίδου Δέσποινα.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν βεβαιώσεις και έπαινοι. Επίσης αναμνηστικά δώρα προσφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου καθηγητών γαλλικής κ.Χριστίνα Ενέ, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, με αφορμή τα 80 χρόνια που συμπληρώθηκαν το 2023 από τη δημοσίευση του βιβλίου του Antoine de Saint – Exupéry, ο «Μικρός Πρίγκιπας».

σδφσφ

Θανάσης Δουλγεράκης Α3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης