ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Αδέσποτος σκύλος (ή γάτα) είναι αυτός που ζει στους δρόμους όχι από επιλογή αλλά μετά από την εγκατάλειψη του από τον άνθρωπο. Περιπλανάται και τρέφεται ανεπαρκώς, πέφτει θύμα κακοποίησης ,ζευγαρώνει και γεννά κατ’ επανάληψη, έχει μέσο όρο ζωής μόλις 2 χρόνια. Το πρώτο που θα πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι τα αδέσποτα αλλά ο ανθρώπινος παράγοντας. Αυτοί που τα αγαπούν, αυτοί που δεν τα θέλουν, αλλά και εκείνοι που είναι αδιάφοροι απέναντι στα αδέσποτα ζώα συμφωνούν τουλάχιστον σ ένα πράγμα. Κανένας δεν τα θέλει στους δρόμους.

Ας δούμε λοιπόν πως θα μπορούσαν  να μας αλλάξουν τη ζωή μας αυτά τα πλασματάκια. Έρευνες δείχνουν πως όσα παιδιά συναναστρέφονται και ζουν με κάποιο κατοικίδιο ζώο αρρωσταίνουν λιγότερο και αντιμετωπίζουν λιγότερο κίνδυνο να αναπτύξουν αλλεργίες. Μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα φροντίζοντας τα να σέβονται καθημερινά τις ανάγκες  του σκύλου και δεσμεύονται να της τηρούν. Να έχουν λιγότερο άγχος και περισσότερη διάθεση.

Η φροντίδα ενός κατοικίδιου μπορεί να σας βοηθήσει να στραφείτε στον υγιεινό τρόπο ζωής με: Το να βγάλετε έναν σκύλο για μια βόλτα, πεζοπορία ή τρέξιμο είναι διασκεδαστικοί και ικανοποιητικοί τρόποι για να εντάξετε την υγιεινή καθημερινή άσκηση στο πρόγραμμά σας.

Και το ποιο βασικό είναι η καλύτερη παρέα για τα παιδιά και τον ενήλικα. Η συμβίωσή τους κάτω από την ίδια στέγη μπορεί να γίνει ή αφορμή για μια μοναδική μακροχρόνια φιλία μέσα από την οποία ιδιαίτερα το  παιδί θα μάθει τι σημασία του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ» και είμαι υπεύθυνος για αυτόν. Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα ακόμα και ιστορικά που αποδεικνύουν πως η αφοσίωση ενός σκύλου στον άνθρωπο που τον προσέχει είναι αναντικατάστατη.

Για να βρούμε λοιπόν ένα παντοτινό φίλο καλό θα ήταν να υιοθετήσουμε  ανάμεσα στα χιλιάδες μικρού, μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους ,κουτάβια, ενήλικα ή υπερήλικα, «καθαρόαιμά» ή «ημίαιμα» που βρίσκονται σε αναμονή. Και να είστε σίγουρη ότι θα έχετε πάντα ένα πιστό ΦΙΛΟ!

Εβελινα Πλασταρά  Α4

 

ΠΗΓΕΣ:

https://www.dogsup.gr

https://rontamil.gr

https://www.nestlenoiazomai.gr/blog?f%5B0%5D=blog_category%3A3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης