Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών

Εικόνα από thedailyowl.gr

Η τριλογία του άρχοντα των δαχτυλιδιών, γραμμένη από τον Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, είναι μια σειρά υπέροχων βιβλίων φαντασίας και είναι το επόμενο βιβλίο από το Χόμπιτ και διαδραματίζεται εξήντα χρόνια μετά.

Οι πρωταγωνιστές είναι μια συντροφιά που αποτελείται από τον Γκίμλι τον οξύθυμο νάνο πολεμιστή,τον Λέγκολας τον τοξότη ξωτικό και κολλητό του Γκίμλι, τον Φρόντο, τον Σαμ, τον Πίπιν και τον Μέρι που είναι τα μικρά ξένοιαστα χόμπιτ, τον Μπόρομιρ, τον Άραγκορν και τον Γκάνταλφ τον μάγο που είναι άνθρωποι και δυνατοί πολεμιστές. Η συντροφιά με αρχηγό τον Γκάνταλφ προσπαθεί σε μια ριψοκίνδυνη αποστολή να καταστρέψει το ένα δαχτυλίδι με το να το ρίξουν στο ηφαίστειο όπου δημιουργήθηκε, στην χώρα του Σάουρον. Μέχρι να φτάσουν εκεί όμως, «πέφτουν» σε απίθανες περιπέτειες που δυσκολεύουν τη συντροφιά. Θα πρέπει όμως να τα καταφέρουν γιατί αν πάει σε λάθος χέρια το δαχτυλίδι θα χρησιμοποιηθεί για κακό σκοπό και ο πόλεμος θα τελειώσει με το κακό να βγαίνει νικητής.

Είναι ένα απίθανο βιβλίο που το μόνο μειονέκτημα του είναι ότι ίσως για κάποιους αναγνώστες να φανεί κάπως μεγάλο. Πάντως αν κάποιου του αρέσει η αγωνία και η περιπέτεια βρήκε αυτό που έψαχνε.

Σταύρος Ξ.  ΣΤ2

3 Σχόλια

  1. Έχω δει όλην την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και πιστεύω πως την περιέγραψες πολύ ωραία, με λεπτομέρειες και κάποιος που δεν ξέρει την τριλογία θα θέλει να την διαβάσει-δει και με έκανες να θέλω να διαβάσω και τα βιβλία. Πολύ ωραίο άρθρο!

Υποβολή απάντησης