Editorial

https://schoolpress.sch.gr/alma/files/2021/05/Πρόγραμμα-Ημερίδας-21_5_2021.pdfΤο 1ο Πρότυπο ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος πραγματοποιήθηκε στις 21/5/2021 ημερίδα με τίτλο «Η Επέτειος των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ». Σκοπός της ήταν να προσεγγιστεί η πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δυνατότητες που έχουν δοθεί και αξιοποιηθεί καθώς και οι μελλοντικές προκλήσεις. Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

  1. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Ανδρέας Σκουλούδης, Επιστημονικός Συνεργάτης της ΕΕ στο Κοινό Κέντρο Ερευνών της ΕΕ, ο οποίος ανέπτυξε την φιλοσοφία και τις προοπτικές του ερευνητικού τομέα στην ΕΕ, στο παρόν και στο μέλλον.
  2. Προσκεκλημένοι ήταν και παλαιότεροι μαθητές του σχολείου, οι οποίοι κατέθεσαν τις δικές τους οπτικές και μαρτυρίες για τις αλλαγές και τις δυνατότητες στην εκπαίδευση στη δραστηριότητα «Οι εμπειρίες του Σχολείου μας από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΚΑ2».

Η θεματική της ημερίδας οδήγησε σε μία σειρά επιμέρους Ενοτήτων:

  1. Προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των διαδικασιών νομοθέτησης στην ΕΕ. Ακολούθησε προσομοίωση ψηφοφορίας, για θέματα επικαιρότητας, μέσω σχετικής διαδικτυακής εφαρμογής.
  2. Αγώνας λόγου – αντιλόγου με θέμα: «Η Ελλάδα σε όλη τη διάρκεια της 40χρονης Ευρωπαϊκής πορείας της αξιοποίησε στο έπακρο τα πλεονεκτήματα από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
  3. Διαδραστικό Παιχνίδι, το οποίο δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος, με τίτλο: «Γνωρίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση».
  4. Όψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  5. Ευρωπαϊκή Ένωση και νέοι
  6. Ευρωπαϊκή Ένωση: Λογοτεχνία και Διαχρονία
  7. Η πορεία της Ελλάδας στην ΕΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης