Ομιλία της τελετής αποφοίτησης της Γ΄Λυκείου (2023)

του Ανδρέα Θωμαΐδη
Κυρίες και κύριοι, αξιότιμοι καθηγητές και αγαπητοί μου συμμαθητές,
Η σημερινή τελετή αποφοίτησης συμβολίζει το τέλος ενός πολύ σημαντικού μέρους της ζωής μας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας περιμέναμε αυτή τη μέρα με ανυπομονησία και είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ, μαζί σας, για να την μοιραστώ.
Οι περισσότεροι, 6 χρόνια πριν, ήρθαμε στο σχολείο με μεγάλο άγχος για το τι μας περιμένει. Που να ξέραμε ότι 6 χρόνια μετά, θα έπρεπε να αποχωριστούμε το σχολείο αυτό με ανάμεικτα συναισθήματα.
Στους αφοσιωμένους μας καθηγητές, εκ μέρος όλων των συμμαθητών μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ χωρίς να ξέρω αν μπορεί να αποτυπώσει πλήρως την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα μας προσφέρατε. Η αφοσίωσή σας, η υπομονή και η πίστη σας στις ικανότητές μας, μας έβαλαν σε μια πορεία για την επιτυχία. Η επιρροή σας φτάνει πολύ πέρα από τα όρια του σχολείου μας, και θα κουβαλήσουμε τα μαθήματά σας στις καρδιές μας για πάντα.
Αγαπητοί μου συμμαθητές, καθώς κοιτάζω τα πρόσωπά σας, βλέπω έναν πίνακα ονείρων, ταλέντων και εμπειριών που μας διαμόρφωσαν σε αυτό που είμαστε σήμερα. Ο καθένας από εμάς έχει ακολουθήσει ένα μοναδικό δρόμο, αντιμετωπίσει διάφορες προκλήσεις και νικήσει αμέτρητα εμπόδια. Έχουμε αναπτυχθεί τόσο ακαδημαϊκά όσο και προσωπικά, αλλά είναι οι δεσμοί που έχουμε δημιουργήσει κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας που πραγματικά ορίζουν το χρόνο που περάσαμε μαζί, και τις αναμνήσεις που θα μας μείνουν αξέχαστες.
Σήμερα, καθώς αποχαιρετούμε τα σχολικά μας χρόνια, ας αφιερώσουμε ένα λεπτό να σκεφτούμε τις αναμνήσεις που δημιουργήσαμε σε κάθε αίθουσα, διάδρομο, αυλή, καθώς και στις εκδρομές που καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μαζί. Να θυμηθούμε τις ατελείωτες νύχτες διαβάσματος, τις συζητήσεις και τα γέλια στα διαλείμματα. Αυτές οι εμπειρίες είναι που αξίζουν να μας στιγματίσουν και να νοσταλγούμε σε λίγα χρόνια από τώρα. Να θυμηθούμε λοιπόν, πόσο πολύτιμες και ξεχωριστές είναι οι φιλίες που κάναμε κατά την διάρκεια της σχολικής μας περιπέτειας.
Καθώς διασκορπιζόμαστε σε διάφορους δρόμους, είτε αυτό είναι πανεπιστήμιο ή εργασία, ας θυμόμαστε πάντα τις κοινές εμπειρίες μας. Ας γιορτάζουμε τις νίκες ο ένας του άλλου και ας βοηθάμε όταν χρειάζεται. Τα μαθήματα που έχουμε πάρει και οι φιλίες που έχουμε δημιουργήσει θα μας καθοδηγήσουν μέσα από τις προκλήσεις που μας περιμένουν.
Πριν ολοκληρώσω, θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου προς τους γονείς, τους κηδεμόνες και τις οικογένειές μας που δεν σταμάτησαν να μας υποστηρίζουν. Η αγάπη και η ενθάρρυνσή σας ήταν ο βράχος της επιτυχίας μας. Σας ευχαριστούμε που είστε οι στύλοι δύναμης μας καθ” όλη τη διάρκεια αυτής της απίστευτης πορείας.
Τάξη του 2023, καθώς προχωράμε στον κόσμο ως απόφοιτοι, ας κρατήσουμε τα μαθήματα που έχουμε πάρει εδώ και ας συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις δεξιότητές μας, να εμπνέουμε και να επηρεάζουμε. Ας αφήσουμε το στίγμα μας στον κόσμο αυτό και ας πετύχουμε τους στόχους μας.
Σας ευχαριστώ και πάλι για αυτή την τιμή, είμαι υπερήφανος που μοιράζομαι αυτή την αξέχαστη στιγμή μαζί σας. Συγχαρητήρια σε όλους μας που φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ας ζήσουμε την ζωή μας με πάθος και αποφασιστικότητα.
Ευχαριστώ πολύ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης