Εκπαιδευτική εκδρομή Α” Λυκείου στη σήραγγα των Τεμπών και στο Στόμιο

1

Της Όλγας Μπαλλά, Α” Λυκείου

αΗ βιωματική μάθηση που προωθεί το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αρμενίου έλαβε σάρκα και οστά με την εκπαιδευτική εκδρομή που 2πραγματοποίησε η Α’ Λυκειακή Τάξη Αρμενίου την Πέμπτη 7 Μαΐου στα Τέμπη και στο Στόμιο με τη συνοδεία της κας Ε. Λαγάρα και του κ. Δ. Πέγκα.

Η εκδρομή συνδέθηκε με τα θέματα του μαθήματος «Ερευνητική Εργασία» που υλοποιούν οι 2 ομάδες της Α’ Λυκείου υπό την καθοδήγηση της κας Λαγάρα και του κ. Πέγκα. Τα θέματά τους αντιστοίχως είναι: «Εθελοντισμός» και «Τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου».

 

5Στην αρχή οι μαθητές και οι συνοδοί τους ξεναγήθηκαν στα έργα διάνοιξης της σήραγγας των Τεμπών. Εκεί ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη, κα Ειρήνη Ζαβρίδου, η οποία φρόντισε για τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε μαθητές και συνοδοί να είναι ασφαλείς στην σήραγγα  και την οποία ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθεια της, καθώς και από τους αρμόδιους εργοδηγούς της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο. Ακολούθως μετέβησαν στο Στόμιο, όπου και πρόσφεραν εθελοντική εργασία, καθώς προχώρησαν σε επιμελή καθαρισμό της παραλίας. Η πολύ όμορφη εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Αγία Παρασκευή των Τεμπών όπου οι μαθητές μας προσκύνησαν και έλαβαν αγίασμα.

Λίγα λόγια γι” αυτή την σήραγγα, που θεωρείται ένα σύγχρονο θαύμα:

4H Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου απασχολεί σήμερα 410 υπαλλήλους (μη συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στην Κατασκευαστική Κοινοπραξία) σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται κατά μήκος των 230 χλμ του αυτοκινητόδρομου

Το Έργο που έχει αναλάβει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου περιλαμβάνει την αναβάθμιση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου, την κατασκευή του νέου τμήματος του αυτοκινητόδρομου, που θα παρακάμπτει την Παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος των Τεμπών και του Πλαταμώνα, καθώς και την λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητόδρομου για 30 χρόνια.

Το έργο του οδικού άξονα κεντρικής Ελλάδος (Ε65) ή (Α3) θα περιλαμβάνει: Την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας, από την ΠΑΘΕ (ημικόμβος κοντά στη Σκάρφεια) έως τον Α/Κ Παναγιάς της Εγνατίας Οδού μήκους 175 χλμ. O E65 θα είναι δρόμος σύγχρονος, ευρωπαϊκών προδιαγραφών και θα κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου από την αρχή.

Τη λειτουργία, αναβάθμιση και συντήρηση τμημάτων που κατασκευάζονται ως δημόσια έργα (δηλαδή με δαπάνη του Δημοσίου) στο Πέταλo του Μαλιακού της ΠΑΘΕ, από Σκάρφεια μέχρι Ράχες, μήκους 57χλμ.

Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 θα περιλαμβάνει:
Δύο κλάδους κυκλοφορίας και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) με μεσαία νησίδα (new jersey)

  • 23 Ανισόπεδους Κόμβους (Α/Κ)
  • 6 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ)
  • 6 Κέντρα Εκμετάλλευσης και Συντήρησης (ΚΕΣ)
  • Σήραγγες μήκους 10 χλμ.
  • Απλές γέφυρες 2,5 χλμ.
  • Κοιλαδογέφυρες 6,3 χλμ.

Συνολικό μήκος: 232 χλμ.24 μήνες: ΠΑΘΕ – σύνδεση με Ε.Ο Λαμία – Καρπενήσι (Ιούνιος του 2009)

  • 45 μήνες: Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Εγνατία (Μάρτιος του 2011)
  • 66 μήνες: Παράδοση του αυτοκινητόδρομου (Δεκέμβριος του 2012)

Προϋπολογισμός έργου: 1,6 δις ευρώ.

δ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης