Σε διεθνές φεστιβάλ αρχαίου δράματος η θεατρική ομάδα Γυμνασίου-Λυκείου Αρμενίου!

30

Η ταλαντούχος θεατρική ομάδα του σχολείου μας ανοίγει τα φτερά της σε νέα επίπεδα δημιουργίας! Συγκεκριμένα προσκληθήκαμε να συμμετάσχουμε στο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Ολύμπια τα εν Δίω», στο Δίον της Πιερίας, στις 25 Σεπτεμβρίου με τις Ευμενίδες του Αισχύλου που παρουσιάσαμε τον Μάιο στο Β” Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή  για μας να εμφανστούμε στο χώρο που λάμπρυνε με τη δημιουργία του ο κορυφαίος αρχαίος τραγωδός Ευριπίδης. Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές μας να ερθουν σε επαφή με σχολεία από όλο τον κόσμο, να βρουν σημεία επαφής και κοινών ενδιαφερόντωνμε συνομηλίκους τους αλλά και να γνωρίσουν την περιοχή όπου άκμασε ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός στη Μακεδονία.

Η πρόσκληση που λάβαμε αναφέρει συγκεκριμένα:

«Με χαρά σας ανακοινώνουμε και εγγράφως ότι επιλεγήκατε  να παρουσιάσετε την παράσταση σας στη Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος ¨Ολύμπια τα εν Δίω¨ στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, την ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, που βρίσκεται στην Πιερία«.

Σημειώνουμε ότι το φεστιβάλ «Ολύμπια  τα εν Δίω»  διοργανώνεται  κάθε χρόνο στις 19-27 Σεπτεμβρίου  στο  Αρχαίο Θέατρο του Δίου Υπό την Αιγίδα του  Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

31

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης