Εντυπωσιακές επιδόσεις των μαθητών του Λυκείου Αρμενίου στις Πανελλαδικές 2014!

2

Την προηγούμενη Τρίτη ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2014. Μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων μάς επιτρέπει να παρατηρήσουμε ότι οι φετινοί απόφοιτοι του σχολείου μας πέτυχαν ιδιαίτερα αξιοσημείωτες επιδόσεις, που καθίστανται μάλιστα εντυπωσιακότερες αν τις συγκρίνουμε με εκείνες των συμμαθητών τους απ’ όλη την Ελλάδα!

Οι επιδόσεις αυτές λαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε τις ιδιαιτερότητες του σχολείου μας, ενός σχολείου μιας μικρής, απομακρυσμένης από αστικά κέντρα περιοχής, με τις ανάλογες  σχετικές δυσκολίες άνετης μετακίνησης των πολιτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επαρκή προετοιμασία των μαθητών για εξετάσεις πανελλαδικού επίπεδου.

Μελετώντας τα αριθμητικά δεδομένα μπορούμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:

1) Το ποσοστό των μαθητών μας που έγραψαν κάτω από τη βάση ήταν συντριπτικά μικρότερο από το αντίστοιχο πανελλαδικό και μάλιστα σε κάποια μαθήματα μηδενικό!

2) Στα περισσότερα μαθήματα γενικής παιδείας το ποσοστό των αριστούχων μας ήταν υψηλότερο του πανελλαδικού. Συγκεκριμένα στη Βιολογία  Γ.Π. ανήλθε στο 37,5% έναντι 30,45 πανελλαδικώς ενώ στην Έκθεση ήταν 7,6 έναντι 0,93 πανελλαδικώς!

3) Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών μας στα περισσότερα μαθήματα έγραψε πάνω από τη βάση. Ελάχιστοι σημείωσαν επιδόσεις κάτω από 10ˑ ένα μεγάλο μέρος κυμάνθηκε σε βαθμολογίες από 10-15, ενώ μεγάλο ήταν και το ποσοστό των μαθητών και μαθητριών μας που έγραψαν από 15-18, ενώ δεν έλλειψαν και σε άλλα μαθήματα, πλην των προαναφερόμενων, οι αριστούχοι!

Αφού δώσουμε σε όλες και όλους τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια και ευχηθούμε καλή και οριστική ευόδωση των προσπαθειών τους με επιτυχία στις σχολές της επιθυμίας τους, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της προσεγμένης δουλειάς που γίνεται στο σχολείο και του προσωπικού αγώνα των μαθητών μας και των οικογενειών τους τόσο σε ηθικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, πράγματα για τα οποία είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι οι εμπλεκόμενοι!

Επιπλέον, η φετινή επιτυχία θέτει ψηλά τον πήχη των προσπαθειών για ανάλογη συνέχεια και την επόμενη χρονιά!


 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης