
Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου, την oποία παρακολούθησαν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου καθώς και γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.
Το διαδίκτυο και η πλοήγηση σ” αυτό, ή αλλιώς σερφάρισμα όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται η περιδιάβαση στις σελίδες του, αποτελεί καθημερινή πρακτική για εκατομμύρια πολίτες και ιδιαίτερα για τους νέους και τα παιδιά. Είναι όμως μια απλώς ευχάριστη και ακίνδυνη δραστηριότητα, όπως εσφαλμένα διατείνονται πολλοί, ή ελλοχεύουν κίνδυνοι και μάλιστα μεγάλοι για τους άπειρους και συχνά εύπιστους χρήστες, όπως είναι τα παιδιά; Στα ερωτήματα αυτά προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις οι εισηγητές της σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλλει επισταμένως το σχολείο μας να ανοιχτεί περισσότερο στην τοπική κοινωνία και να την ευσιασθητοποιήσει για θέματα που άπτονται της πνευματικής και σωματικής υγείας των παιδιών μας
Αρχικά, οι καθηγητές του σχολείου κ.κ. Δ. Πέγκας και Γ. Νικολαΐδης με 2 παρουσιάσεις πρόβαλαν ο πρώτος τις απόψεις και τις γνώσεις των μαθητών σχετικά με το διαδίκτυο που καταγράφηκαν μετά από σχετική έρευνα με ερωτηματολόγιο και με ευρήματα συχνά ανατρεπτικά και ο δεύτερος τους ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν σε μια ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και τα μέτρα που πρέπει να λάβουν γονείς και εκπαιδευτικοί για να τα προστατέψουν.
Στη συνέχεια η ψυχολόγος κα Θεοδώρα Κανδρή ανέλυσε με γλαφυρό τρόπο και ιδιαίτερα διαφωτιστικές λεπτομέρειες τις επιπτώσεις της εξάρτησης και του εθισμού στο διαδίκτυο, που παρατηρείται συχνά σε εφήβους αλλά και μεγαλύτερους και εισηγήθηκε μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Ήταν μια εκδήλωση που τόσο οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές έκριναν ιδιαζόντως ωφέλιμη, καθώς αποκάλυψε στοιχεία για κινδύνους που πολλοί δεν λαμβάνουν υπόψη τους και αλλά και προβλημάτισε, με στόχο τη βελτίωση της σχέσης που έχουμε όλοι μας με το διαδίκτυο, ώστε αυτό να καταστεί όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμο και κυρίως όσο το δυνατόν λιγότερο επικίνδυνο για τους νέους.