Μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία βιωματικής μάθησης είχαν την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου οι μαθητές του
γυμνασίου Αρμενίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Etwinning «Bridging past and present by cooking» με το ισπανικό σχολείο του Hellin.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος, ετοίμασαν 2 από τις ρωμαϊκές συνταγές που τους έστειλαν οι Ισπανοί εταίροι τους και στη συνέχεια μοιράστηκαν τα γευστικά δημιουργήματά τους με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους.
Μάστορες στην κουζίνα υπήρξαν η Άννα Γκουντινάκου και η Μαρία Ηλιοπούλου που ετοίμασαν ένα τυπικό ρωμαϊκό κέικ και ο Φώτης Μπαλασίνας που ετοίμασε ένα τύπο κρύου γλυκίσματος.
Και τα δύο δημιουργήματα ήταν νοστιμότατα και οι συνδαιτημόνες τους τα τίμησαν δεόντως.
Περιμένουμε τώρα την επόμενη σειρά συνταγών από την Ισπανία για νέα γευστικά επιτεύγματα!
Αντίστοιχα, στο σχολείο του Hellin οι Ισπανοί μαγείρεψαν αρχαιοελληνικές συνταγές που τους έστειλαν οι μαθητές μας με ανάμεικτες γευστικές εντυπώσεις καθώς οι αρχαιοελληνικές γεύσεις υπήρξαν πρωτόγνωρες γι” αυτούς…