Ξεχωριστές ασχολίες από παιδιά-ταλέντα!

1

Η Νικολέτα Κουκουμάνη παίρνει συνέντευξη από έναν συνομήλικό της Κύπριο που έχει ένα ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον χόμπι, τη δημιουργία βίντεο και την ανάρτησή τους στο youtube.

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χορός, τένις χαρακτηρίζονται ως τα δημοφιλέστερα χόμπι τα οποία επιλέγουν είτε οι γονείς για τα παιδιά τους είτε τα ίδια. Σίγουρα αποκτούν φυσική κατάσταση μέσα από τις παραπάνω δραστηριότητες, αλλά πολλές φορές ίσως και να μην ενδιαφέρονται, όταν δεν αποτελεί επιλογή τους, αλλά τους το επιβάλλουν. Αναμφίβολα υπάρχουν εξαιρέσεις του κανόνα, όπως σε κάθε κοινωνικό φαινόμενο, αλλά συμβαίνει. Στην εποχή μας, εποχή της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης, στην οποία αλλάζουν όλα άρδην σε καθημερινή βάση, πλήθος παιδιών ασχολούνται πολύ σοβαρά με το διαδίκτυο με απόρροια την ανάδειξή τους ως κάτι ξεχωριστού. Ας το εξετάσουμε καλύτερα μέσα από την οπτική γωνία ενός ξεχωριστού παιδιού, του Πέτρου Χρυσοστόμου ο οποίος είναι 16 ετών και το youtube  δίνει άλλη ‘’γεύση’’ στη ζωή του και ο οποίος είχε την ευγένεια να μας μιλήσει για το χόμπι του σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας έδωσε.

«Το πρώτο μου βίντεο ήταν στην ηλικία των 6 ετών αλλά δεν το δημοσιοποίησα», μας εξομολογείται στην αρχή.  Σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον και με την συγκεκριμένη φράση ξεκίνησε η συζήτηση με κατευθυντήριο άξονα την απασχόλησή του με το youtube. Η αγάπη και η αφοσίωση του για την ασυνήθιστη δραστηριότητά του τον ώθησαν στην δημιουργία καναλιού στο διαδίκτυο. Μικρός για μια τέτοιου είδους ασχολία, αλλά επιθυμεί να διδάξει με τον τρόπο του κάθε παιδί πως τίποτα δεν είναι αδύνατο.

3Η επιλογή για την έναρξη του καναλιού ήταν δική σου ή συνέβαλαν και άλλοι παράγοντες;

Η επιλογή ήταν καθαρά δική μου και την σκεφτόμουν καιρό. Μη νομίζεις ότι καθόμουν μια μέρα στον καναπέ και είπα ας ξεκινήσω ένα κανάλι. Ευχαριστώ πολύ βέβαια έναν φίλο μου ο οποίος μου έδωσε συμβουλές και με στήριξε. Επιπλέον η επιθυμία μου για την ψυχαγωγία τόσο των παιδιών όσο και άλλων ηλικιών αποτέλεσε τον κινητήριο άξονα για την δημιουργία του καναλιού μου.

Αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στα μαθήματά σου ή στα βίντεό σου;

Να σου πω την αλήθεια, στα βίντεο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ασχολούμαι με τα μαθήματά μου, εφόσον ένας άλλος στόχος είναι οι σπουδές μου στον τομέα της υποκριτικής. Γίνομαι καλύτερος στο συγκεκριμένο κομμάτι μέσω των βίντεο. Είναι ένας τρόπος για το πέρασμά μου στην ηθοποιία.

Ποια είναι τα οφέλη τα οποία παρέχει η συγκεκριμένη ασχολία;

Σίγουρα εξειδικεύεσαι σε κάτι και σαφώς γίνεσαι καλύτερος. Γνωρίζεις ανθρώπους οι οποίοι θα σ’ αγαπήσουν για την δουλειά σου.

Δίνεις περισσότερη σημασία στην διασημότητα ή στις προσπάθειες που καταβάλλεις για την δημιουργία βίντεο;2

Περισσότερη έμφαση δίνω στα βίντεο. Μπορεί να καθίσω 2 εβδομάδες για να κάνω μόνο ένα βίντεο επειδή συνάμα είμαι τελειομανής. Δεν μπορώ, αν κάτι δεν είναι τέλειο. Συγχρόνως  θέλω οι άνθρωποι που θα το δουν να αναφέρουν ότι η δουλειά μου άξιζε, εφόσον παρακολούθησαν και συνεχίζουν να παρακολουθούν τα βίντεό μου.

Τα αρνητικά;

Πίστεψε με είναι πολλά. Οι λεγόμενοι haters (όσοι εσκεμμένα, με κακόβουλο τρόπο και συνεχώς κρίνουν αρνητικά τα βίντεο στο youtube) σε μειώνουν δημοσιεύοντας κάποιο σχόλιο στο youtube  και ειδικά στον χώρο κάτω από το βίντεο σου. Σε αυτή την περίπτωση δεν δίνεις σημασία όπως και στα παιδιά του σχολείου, από τα οποία μερικά σε κοροϊδεύουν  με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι αμήχανα εκείνη τη στιγμή. Τέλος, το κυριότερο είναι ότι η διασημότητα αλλάζει τον άνθρωπο.  Ξέρω ήδη κάποιον, ο οποίος έχει παραμελήσει τους φίλους του, θεωρεί ότι, επειδή μιλούν πολλοί γι’ αυτόν, είναι σπουδαίος.

Έχεις δεχτεί αρνητικά σχόλια;

Έχω δεχτεί. Το περίμενα βασικά αλλά αδιαφορώ. Στο πρώτο μου βίντεο είχα επηρεαστεί αλλά μετά σκέφτηκα πως ο καθένας έχει χρέος για την δική του τη ζωή.

1Σίγουρα το συγκεκριμένο χόμπι είναι κάτι ξεχωριστό. Θεωρείς τον εαυτό σου ξεχωριστό;

Είμαι ένα απλό παιδί όπως και όλα τα άλλα. Ο καθένας έχει κάτι που τον ξεχωρίζει κι εγώ έχω το youtube. Δεν λέω ότι είμαι κάτι. Για να ξεχωρίσεις πρέπει να ξέρεις τα πάντα ,να είσαι καλός παντού. Αδύνατον βέβαια, αλλά μόνο τότε μπορείς να αισθανθείς έτσι.

Κατά την γνώμη μου είναι μια ξεχωριστή ασχολία, διότι βλέπουμε μικρά παιδιά να ασχολούνται σε ηλικία 10 χρονών. Ποια είναι η γνώμη σου γι αυτό το θέμα;

Κάποτε θυμώνω. Δεν σημαίνει ότι όποιος πάρει την κάμερα και κάνει βίντεο είναι youtuber. (που αυτό παρατηρούμε στη σημερινή εποχή) Μπορείς να ασχοληθείς με βίντεο αλλά να είναι εποικοδομητικά όχι ανούσια. Πρέπει να το έχεις μέσα σου για να πετύχεις.

Θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το youtube; Οι γονείς σου θα συμφωνούσαν να το συνεχίσεις ;

Θα ασχοληθώ σοβαρά με το κανάλι μου γιατί είναι κάτι που μου αρέσει και οι γονείς μου με στηρίζουν στις αποφάσεις μου.

Θα ήθελες να πεις κάτι στα παιδιά;

Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να αποφασίσει γι αυτό που θέλει να κάνει στη ζωή του και να μην αφήσει κανέναν να τον εμποδίσει σε αυτό διότι θα το μετανιώσει κάποια στιγμή. Τους στόχους σας μπορείτε να του πετύχετε αν θέλετε αρκεί να το θέλετε. Εγώ τους έχω πραγματοποιήσει και είμαι ευτυχισμένος.

ΥΓ. Σαν συντάκτρια του συγκεκριμένου άρθρου θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πέτρο ο οποίος κατάγεται  από την Κύπρο, συγκεκριμένα από την Αγία Νάπα και  να πω με τη σειρά μου ότι οι στόχοι είναι εφικτοί με βάση την αγάπη που σε διακατέχει για την δραστηριότητα με την οποία ασχολείσαι  ή θέλεις να ασχοληθείς. 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης