Επισκέψεις στα πλαίσια της «Ερευνητικής Εργασίας» της Α’ Λυκείου

DSC00314

Στα πλαίσια του μαθήματος «Ερευνητική εργασία» της Α’ Λυκείου, οι μαθητές των δύο προγραμμάτων, α) Αθλητές της πίστεως και Αθλητισμός και β) Αξίες ζωής – εθελοντισμός, που εκπονούνται υπό την καθοδήγηση του κ. Πέγκα και της κας Λαγάρα αντιστοίχως, εκδράμαμε με σκοπό να δούμε!, να ακούσουμε!, να μάθουμε!

Πρωί-πρωί με συνοδούς τους καθηγητές μας, κ. Πέγκα και κα Λαγάρα βρεθήκαμε στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδος στη Λάρισα, όπου λειτουργηθήκαμε και πολλοί κοινωνήσαμε των Αχράντων Μυστηρίων.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στην Ιερά Μητρόπολη, όπου μας περίμεναν πολλές εκπλήξεις! Στην αρχή μιλήσαμε στο Ρ/Σ της Μητρόπολης!

DSC00308

Στη συνέχεια μας δέχτηκε, μας μίλησε και μας πρόσφερε δώρα, αλλά και συμβουλές και ευχές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος.

DSC00310

DSC00314

Και βέβαια αυτή η «αβραμιαία» φιλοξενία είχε και συνέχεια! Κατευθυνθήκαμε προς το καθημερινό συσσίτιο της Μητροπόλεως  «Ο Επιούσιος», όπου γνωρίσαμε τις εθελόντριες και τους εθελοντές που μεγάλη αγάπη και χαρά πρόσφεραν αθόρυβα τις υπηρεσίες τους, θυσιάζοντας από τον προσωπικό τους χρόνο για τους ενδεείς συνανθρώπους μας. Οι ίδιοι είχαμε την τύχη να προσφέρουμε στην προετοιμασία του γεύματος και να έχουμε μια μοναδική και βιωματική εμπειρία προσφοράς!

DSC00317

DSC00318

ΜΗΤ3

ΜΗΤ2

ΜΗΤ4

Στη συνέχεια γνωρίσαμε το «φτωχικό» αλλά πλούσιο σε αγάπη και προσφορά στέκι των Ενεργών Πολιτών του Νομού μας. Εκεί μας μίλησε ο κ. Κώστας, συνταξιούχος δάσκαλος και εθελοντήςˑ  μας είπε πως είμαστε στο εμείς – όπως έλεγε και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης το 1821. Εντυπωσιαστήκαμε από τη χαρά που εξέπεμπε με λόγια και πράξεις λόγω της μεγάλης συνεισφοράς του στους Ενεργούς Πολίτες.

DSC00324

Είχαμε, επιπλέον, την ευκαιρία να δούμε ανθρώπους να προσφέρουν από τρόφιμα έως ρούχα και παιδικά παιχνίδια, τα οποία στη συνέχεια οι Ενεργοί Πολίτες θα μοίραζαν σε συμπολίτες μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

DSC00322

Και δεν σταματήσαμε εδώ! Πήραμε το λεωφορείο και βρεθήκαμε στην Πλατεία Ταχυδρομείου, στο κτήριο της Ιατρικής, όπου φιλοξενείται το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο των Ενεργών Πολιτών της πόλης μας. Εκεί μας περίμεναν εθελόντριες και εθελοντές γιατροί, υπάλληλοι, μέχρι και ψυχολόγοι.

Μας μίλησαν για τη μεγάλη αξία του εθελοντισμού. Είδαμε ανθρώπους να επισκέπτονται  τους εθελοντές γιατρούς, να παίρνουν τα φάρμακά τους – αυτά που προσφέρουν οι συνάνθρωποί μας. Αυτά δηλ. που σε κάποιους περισσεύουν, σε κάποιους άλλους είναι απόλυτα αναγκαία για την υγεία τους.

DSC00321

Όταν πήραμε το δρόμο της επιστροφής, όλοι μας νιώθαμε περισσότεροι πλούσιοι και γεμάτοι – σε συναισθήματα και εμπειρίες.

Κι ένα ερώτημα γεννήθηκε μέσα μας: «Αλήθεια, εμείς τι κάνουμε για τους άλλους;».

Μερικές ημέρες αργότερα, στα πλαίσια των ίδιων δραστηριοτήτων αλλά και ενταγμένοι στο πνεύμα των ημερών, επισκεφτήκαμε το Γηροκομείο στην Παναγία του Αρμενίου, όπου ήρθαμε σε επαφή με τους φιλοξενούμενους, ενημερωθήκαμε για τη δράση του Ιδρύματος και μεταφέραμε εορταστικό πνεύμα στους τροφίμους.

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ1

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ2

 

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ3

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης