Αιτίες για την παθητική αντιμετώπιση του ελεύθερου χρόνου

Αιτίες για την παθητική αντιμετώπιση του ελεύθερου χρόνου

Ο σύγχρονος μαθητής κατασπαταλά τον ελεύθερο χρόνο,γιατί:
1.Επιδίδεται στον καταναλωτισμό,που στρέφει τον άνθρωπο στη μανιώδη αναζήτηση του χρήματος,για την ικανοποίηση των πλασματικών του αναγκών.
2.Η κυριαρχία τησ υποκουλτούρας απωθεί τους ανθρώπους από την ποιότητα.
3.Η νοοτροπία της ανάλαφρης αντιμετώπισης της ζωής,σε συνδυασμό με διαστρεβλωμένη τη θεωρία της ματαιότητας,κάνουν τον άνθρωπο νωθρό,παθητικό δέκτη,αδρανή.
4.Επικρατεί η τυποποίηση και η βιομηχανοποίηση της κάλυψης του ελεύθερου χρόνου:
-η βιομηχανία του Hollywood σχηματοποίησε το εσωτερικό κενό και παράγει υποκατάστατα ονείρων
-ο άνθρωπος πλήττει στις σύχρονες τεχνοκρατικές κοινωνίες
-αισθάνεται την ανάγκη απόδρασης από τον μηχανοποιημένο παράδεισο

chanichara, 2o ΓΕΛ Καρδίτσας

 

 

 

 

2 σχόλια στο Αιτίες για την παθητική αντιμετώπιση του ελεύθερου χρόνου

  1. saltaeirin

    ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΗΘΕΛΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΣΥΜΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΙΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΛΗΤΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

  2. karachalia

    Καλή αντιμετώπιση του θέματος, αλλά θα έπρεπε να αναφέρεται και την οικογένεια και το σχολείο ως αίτιο της παθητικής αντιμετώπισης του ελεύθερου χρόνου καθώς η οικογένεια δε γαλουχεί κατάλληλα τους νέους ώστε να διαμορφώσουν μια συγκροτημένη προσωπικότητα που θα μπορεί να εκδηλώνει δημιουργικές τάσεις στον ελεύθερο χρόνο τους. Και βέβαια , το σχολείο δε βοηθά τα παιδιά στον εντοπισμό των κλίσεων τους, τις οποίες μπορούν να αναπτύξουν κατά τη διάρκεια εξωσχολικών ωρών. Επίσης θα μπορούσατε να επισημάνετε και την ανυπαρξία των κατάλληλων χώρων άθλησης, αιθουσών για πολιτιστικές εκδηλώσεις των σχολείων ως επιπλέον παράγοντα αντιμετώπισης του ελεύθερου χρόνου ως χρόνο ΄ ψυχοκτονίας΄ και όχι πνευματικής ανάτασης των νέων.

Σχολιάστε

Top