Παρουσίαση έρευνας για το σχολικό εκφοβισμό από τον Τομέα Οικονομίας & Διοίκησης

stop_bullying

Οι μαθητές του Τομέα Οικονομίας & Δ/σης και των τρειών τάξεων, τους τελευταίους δύο μήνες, με συντονιστή τον καθηγητή τους κ.Δημήτρη Ταμπούρη, ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας μία έρευνα με θέμα την ενδοσχολική βία (φαινόμενο των καιρών) στο σχολείο που φοιτούν.

ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου - Έρευνα για το Σχολικό Εκφοβισμό

Συνέταξαν τα ερωτηματολόγια με αρωγό και συμπαραστάτη τους, σε όλο το φάσμα της έρευνας τον καθηγητή τους, τα μοίρασαν στους μαθητές, τα συγκέντρωσαν, τα ταξινόμησαν, τα επεξεργάστηκαν και μετά αποτύπωσαν τα αποτελέσματα σε διαγράμματα τα οποία ανέλυσαν με προσοχή και τα αξιολόγησαν.

ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου - Έρευνα για το Σχολικό Εκφοβισμό

Τα συμπεράσματα αυτής της προσπάθειας τα παρουσίασαν σε μια μικρή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου, όπου αμέσως μετά ακολούθησε ένας ουσιαστικός διάλογος με απόψεις, αντιπαραθέσεις, συμφωνίες και διαφωνίες, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.

Εκφράστηκαν αγωνίες, φόβοι, προβληματισμοί,παράλληλα όμως και σημαντικές προτάσεις για την καταστολή ή τον περιορισμό αυτού του φαινομένου και την περιφρούρηση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου, αφού όπως συμφώνησαν όλοι, αυτή είναι υπόθεση όλων των καθηγητών και των μαθητών.

Παρακάτω ακολουθεί η τελική παρουσίαση της έρευνας.

 

Συγχαρητήρια στην αξιόλογη παρουσίαση του κ. Δημήτρη Ταμπούρη!

1 σχόλιο στο Παρουσίαση έρευνας για το σχολικό εκφοβισμό από τον Τομέα Οικονομίας & Διοίκησης

  1. Ο/Η Δημήτριος Ταμπούρης λέει:

    Θα πρέπει να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Γαλατά Βασιλική και Μουρατίδη Θεόφιλο για την πολύτιμη συμπαράσταση σε όλο το φάσμα της έρευνας αλλά και τους μαθητές μας που δέχθηκαν να συμβάλουν στην έρευνα συμπληρώνοντας τα ερωτηματολόγια.

Σχολιάστε

Top