Πινγκ πόνγκ για τη χαρά του αθλητισμού

 

baseball-150428_960_720

 

Σήμερα φιλοξενούμε στη στήλη των συνεντεύξεων του περιοδικού μας «Γραφίς Γαλατινής» τον Διευθυντή του Γυμνασίου Γαλατινής καθηγητή Μαθηματικών, τον κ. Παντσίδη Χρήστο και μιλάμε μαζί του για τη χαρά του αθλητισμού καθώς τα τελευταία χρόνια αθλείται συστηματικά.

 

–       Χαιρόμαστε πολύ κ. Παντσίδη για τη συνάντηση αυτή. Πείτε μας, σας παρακαλούμε, πόσο καιρό ασχολείστε με τον αθλητισμό;

 

–       Από μικρό παιδί μου άρεσε η γυμναστική, αλλά άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής  μου θητείας, ως έφεδρος αξιωματικός του πεζικού. Πιο συστηματικά, όμως, θα έλεγα μετά την ηλικία των 30 ετών.

 

–       Με ποιο  άθλημα ασχολείστε;

 

–       Με το τρίαθλο.

 

–       Πώς ξεκινήσατε να ασκείστε τόσο συστηματικά στο συγκεκριμένο άθλημα;

 

–       Αρχικά το μόνο με το οποίο είχα ασχοληθεί ήταν το τρέξιμο (jogging). Πάντως, μη φανταστείτε τίποτα σπουδαίο. Ακόμη και τώρα που συμμετέχω σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις, η κατάταξή μου είναι προς το τέλος. Ωστόσο, μου αρκεί που καταφέρνω να τερματίσω, αν και τελευταία άρχισα να ενδιαφέρομαι και για τους χρόνους μου.

 

–       Μάθαμε πως πρόσφατα συμμετείχατε σε μια αθλητική διοργάνωση, πώς πήρατε την απόφαση;

 

–       Όπως είπαμε το ενδιαφέρον για το τρέξιμο υπήρχε, παράλληλα μου άρεσε πάντα πολύ το κολύμπι. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και το ενδιαφέρον για την ποδηλασία, από κάποιους φίλους που με παρακίνησαν να ασχοληθώ,  κι έτσι βρέθηκα να συμμετάσχω για πρώτη φορά, το καλοκαίρι που μας πέρασε, σε αγώνα τριάθλου.

 

–       Συναντήσατε δυσκολίες κατά την προετοιμασία σας αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα;

εικόνα_Viber_2022-02-06_13-46-29-815

 

–       Αρκετές. Καταρχάς, το γεγονός ότι ήμουν αρχάριος σήμαινε πως χρειαζόταν αρκετή προπόνηση. Επίσης, μου έλειπε και ο εξοπλισμός, ο οποίος στην ποδηλασία, να σημειωθεί, έχει ένα σημαντικό κόστος. Ένα ακόμη πρόβλημα, που ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα, ήταν οι  περιορισμοί, που αντιμετωπίζαμε, όλοι βέβαια,  λόγω της πανδημίας.

 

–       Πως αισθανθήκατε έπειτα από αυτή σας τη συμμετοχή;

 

–       Μεγάλη χαρά, σαν να ανέβηκα στο Έβερεστ, αν και η εξάντληση ήταν, ομολογουμένως,  φοβερή! Όπως λένε και οι ειδικοί, με την άθληση στον οργανισμό ενεργοποιούνται κάποιες ορμόνες, οι ενδομορφίνες,  που δημιουργούν μια γενικότερη ευφορία και καλή διάθεση.

 

–       Ο αθλητισμός επηρεάζει τη δουλειά σας σε σχέση με τον χρόνο σας;

 

–       Ο ελεύθερος  χρόνος είναι δύσκολο να βρεθεί σε αυτήν τη φάση της ζωής μου, ωστόσο αν σου αρέσει κάτι πολύ, πιστεύω πως τελικά βρίσκεις μια κάποια «χρυσή τομή»,  που λέμε εμείς οι μαθηματικοί.

 

–       Πόσα χρόνια αθλείστε;

 

–       Αθλούμαι πιο συνειδητά, ωστόσο χαλαρά,  θα έλεγα τα τελευταία  15 – 20 χρόνια.

 

–       Τι σας κάνει να συνεχίζετε να ασχολείστε με το συγκεκριμένο άθλημα;

 

–       Όσο παράδοξο και αν φαίνεται, πιστεύω πως ο κύριος λόγος είναι ότι με ξεκουράζει.

 

–       Τι θα θέλατε να πείτε σε μας τα παιδιά, προκειμένου να ασχοληθεί κανείς με τον αθλητισμό;

 

–       Είναι επένδυση ζωής, όχι μόνο για τα οφέλη στη σωματική υγεία αλλά και για την ψυχική, πνευματική ισορροπία. Προσοχή όμως, όχι υπερβολές! Το λέω και στον εαυτό μου, καθώς κάποιες φορές το παρακάνω. «Νους υγιής, εν σώματι υγιές», που λέγανε και οι αρχαίοι.

 

–       Σας ευχαριστούμε πολύ, κ. Παντσίδη, για την όμορφη αυτή συζήτηση. Σας ευχόμαστε Καλή συνέχεια!

 

–       Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να μιλήσω για αυτό το θέμα

 

Χριστίνα Μανώλη

Ευαγγελία Πλιάκα

Ναούμα Μέτσιου

 

Φωτογραφία: pixabay

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Πινγκ πόνγκ για τη χαρά του αθλητισμού"

Σχολιάστε

Top