Η Εράτυρα δημιουργεί: Ένας δικός μας χάρτης

 

20190506_002124

 

 

Τι μπορείς να κάνεις με έναν παλιό χάρτη ή μια παλιά αφίσα με μια ολόκληρη κενή επιφάνεια στην πίσω πλευρά; Μα φυσικά έναν καινούργιο χάρτη. Ας είναι ο παγκόσμιος. Λοιπόν, η ιδέα ήταν της κ. Μήτου. Πώς τον κατασκευάσαμε;

Για αρχή, πάνω στον άσπρο καμβά μιας παλιάς αφίσας σχεδιάσαμε με μολύβι το περίγραμμα του παγκόσμιου χάρτη.

Στην συνέχεια, πήραμε τέμπερες και, με ένα μικρό σφουγγαράκι, αρχίσαμε να γεμίζουμε το περίγραμμά μας με διάφορα χρώματα, ταμπονάροντας ελαφρά, για να πετύχουμε ένα ombre εφέ.

Κατόπιν, γράψαμε με μαύρο μαρκαδοράκι πάνω στο χάρτη: «The world is a book and if you do not travel, you read only one page»

Αφού τελειώσαμε, βάλαμε λίγο νερό στα χρώματα και με ένα λεπτό πινέλο κάναμε μερικές πιτσιλιές πάνω στο καμβά για να του δώσουμε μία ιδιαιτερότητα.

Κατόπιν, αξιοποιήσαμε δυο μεγάλα ξύλα που ανακαλύψαμε στα υλικά του σχολείου. Μετρήσαμε και κόψαμε το ξύλο με ένα μικρό πριονάκι για να βάλουμε πλαίσια στον χάρτη μας. Με τη βοήθεια της κ. Μήτου τοποθετήσαμε τα πλαίσια πάνω και κάτω με ειδικό μηχανάκι κολλήματος. Τέλος, με το ίδιο μηχανάκι καρφώσαμε το κορδονάκι μας -το οποίο δεν το αγοράσαμε, αλλά το αφαιρέσαμε από μια χάρτινη σακκούλα- δημιουργώντας έτσι, αξιοποιώντας υπάρχοντα υλικά.

Ιδού το αποτέλεσμα!

 

Βούλα Μοράβα

Δημιουργοί του χάρτη: Βούλα Μοράβα, Ιωάννα Μεταξά

Πλαίσια, κορδόνια, μετρήσεις, κατασκευή: Αθηνά, Πέρη, Λιάνα, Παναγιώτης

 

Φωτογραφία: Αθηνά Πήτα

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Η Εράτυρα δημιουργεί: Ένας δικός μας χάρτης"

Σχολιάστε

Top