Ο αόρατος εχθρός

chrismartin

 

2020. Η χρονιά που θα μείνει στην ιστορία παγκοσμίως, η χρονιά που θα μείνει στη μνήμη μας. Θλίψη, στεναχώρια, φόβος, εγκλεισμός, με τη μυρωδιά του θανάτου να είναι διάχυτη παντού, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναρωτιέμαι, αν όλοι οι ηγέτες των μεγάλων κρατών ήταν προετοιμασμένοι για αυτό που ζούμε σήμερα. Λένε πως είναι πόλεμος. Κι όλοι αυτοί που τόσα χρόνια προετοιμαζόταν για ένα πόλεμο ξοδεύοντας δισεκατομμύρια για να εξοπλίσουν τα κράτη τους με σύγχρονα και πανάκριβα όπλα, αδιαφορώντας για τη δυστυχία και τον πόνο που θα προκαλούσαν…
Τελικά ο πόλεμος ήρθε, ένας πόλεμος διαφορετικός, πόλεμος με έναν αόρατο εχθρό. Μας βρήκε απροετοίμαστους, χωρίς όπλα. Το μόνο μας όπλο είναι η αγάπη και η φροντίδα για τον συνάνθρωπο, η προσοχή και το ενδιαφέρον για τους πραγματικούς στρατιώτες αυτού του πολέμου. Στρατιώτες που θέλουν μόνο το καλό για τον συνάνθρωπο, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς μας, στους ήρωες της σημερινής εποχής.
Ας μείνουμε μέσα, ας βοηθήσουμε τους ήρωές μας. Ας προστατέψουμε τους γύρω μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε. Για να αγκαλιάσουμε πάλι τους ανθρώπους μας, για να χαρούμε πάλι τη ζωή.
Ας μείνουμε μέσα.

 
Άννα Μαρία Καστιά
Φωτογραφία: Chris Martin/ pixabay

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Ο αόρατος εχθρός"

Σχολιάστε

Top