Γράμμα στη φίλη μου

https://www.govastileto.gr
https://www.govastileto.gr

 

Γαλατινή,  2-4-2020

Αγαπητή Άλκηστη,

Ελπίζω να είσαι καλά! Αποφάσισα να σου γράψω το παρακάτω γράμμα και να σου εκμυστηρευτώ κάποιες σκέψεις που με βασανίζουν συχνά, καθώς και κάποιους από τους τρόπους που επινοώ καθημερινά για να περνώ τις ελεύθερες ώρες μου στο σπίτι. Με τα γεγονότα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη ζωή μου και γενικά σε όλο τον κόσμο, απ’ άκρη σ΄άκρη με το τεράστιο φονικό πέπλο του κορονοϊού, αναγκάστηκα να αποχωριστώ τόσο βίαια το σχολείο, τους φίλους, τους παππούδες μου και όλους μου τους συγγενείς που τόσο πολύ νοσταλγώ.
Κάποιες φορές, όταν κάθομαι και συλλογιέμαι όλα αυτά τα πράγματα και τις καταστάσεις που βιώνει καθημερινά και καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, μου ’ρχονται αστραπιαία στο μυαλό οι παρακάτω αναπάντητες ερωτήσεις: Άραγε υπάρχει επιστροφή; Κάποια στιγμή θα γίνουν όλα όπως πριν; Τι θ΄απογίνουμε; Αυτοί οι συλλογισμοί κι άλλοι πολλοί βασανίζουν την ψυχή μου και με κάνουν να σκέφτομαι ένα δυσάρεστο και τόσο δύστυχο στη ζωή όλων των ανθρώπων μέλλον.
Η ζωή, όμως, δυστυχώς ή ευτυχώς προχωρά και κάποιες στιγμές ίσως μας χώνει στη δική της μαυρίλα, άλλες όμως μας πλημμυρίζει με χαρά, κουράγιο, δύναμη και αισιοδοξία. Έτσι, ξεπερνάμε τις λύπες και οδηγούμαστε στις χαρές και στο σύννεφο της ευτυχίας.
Περνώ ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες μου στο σπίτι, διότι συνεχώς ασχολούμαι με κάτι. Σπάνια ελεύθερος χρόνος και αυτό γιατί τα μαθήματα έχουν μεσολαβήσει και αντικαταστήσει πάλι τη θέση τους. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνουμε, το σχολείο μου είναι παρόν με αρκετό υλικό για επανάληψη και αυτοβελτίωση για κάθε μαθητή. Έτσι, λοιπόν, η ζωή μου θα έλεγα πως κινείται με τους ίδιους γοργούς μα και τόσο εξουθενωτικούς της ρυθμούς.
Τον πρώτο καιρό της απομόνωσης περνούσα ευχάριστα τον άπλετό μου χρόνο. Διασκέδαζα και περνούσα τόσο όμορφα και δημιουργικά την ώρα μου που νόμιζα πως δεν προλάβαινα τη μέρα. Έσπρωχνα κάθε μέρα τον χρόνο να περάσει και όσο περνούσε τόσο ξεκουραζόμουν. Έπαιζα διάφορα επιτραπέζια καθώς και παιχνίδια γνώσεων με την οικογένεια μου, έβγαινα έξω στον κήπο με την αδερφή μου και έπαιζα διάφορα παιχνίδια, παρακολουθούσα τη φύση κρατούσα φωτογραφίες από αυτή και θαύμαζα την ομορφιά και τη μαγεία της. Καλλιεργούσα το ταλέντο της ζωγραφικής μου, παίρνοντας έμπνευση από κάθε σπόρο που έβγαινε από τον καυτό πυρήνα της γης και ξεκινούσε την πορεία του στη γήινη ατμόσφαιρα. Διάβαζα βιβλία και ξέφευγα σε έναν άλλο ονειρικό χωρίς πολλές σκοτούρες κόσμο, που γέμιζε την καρδιά και το μυαλό μου ιδέες, γνώσεις, ταξίδια, περιπέτειες, χαρές μα και λύπες, ευτυχίες, νίκες μα και απαισιοδοξίες και ήττες. Μα το καλό πάντα νικούσε και το χάος του κακού έσβηνε.
Στο διάστημα αυτό ασχολούμενη με τη μαγειρική έμαθα και ταξίδεψα μαζί της, γνωρίζοντας μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων. Επίσης, αξιοποιώντας τον ελεύθερό μου χρόνο, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω διάφορες ταινίες και να γνωρίσω διάφορα μέρη του κόσμου, τρόπους ζωής των ανθρώπων και διάφορες περιπέτειες ηρώων που με ενθουσίασαν και γέμισαν την φαντασία μου άπειρες ιδέες.
Μία άλλη δραστηριότητα που εφάρμοσα στο διάστημα αυτό και με γέμισε ευχαρίστηση ήταν η γυμναστική. Κάνοντας γυμναστική χαλάρωσα, δυνάμωσα το σώμα μου και περνούσα τις ώρες μου δημιουργικά, εκείνα τα απογεύματα που βαριόμουν τόσο πολύ.
Από όλες τις δραστηριότητες που κατάφερα να αφομοιώσω στον καθημερινό τρόπο ζωής μου, κατάλαβα ότι και στο σπίτι μπορείς να μάθεις αρκετά πράγματα καθώς και να αποκτήσεις πολλές γνώσεις και εμπειρίες, αρκεί βέβαια να χρησιμοποιήσεις τον σωστό τρόπο. Περνώ πολλές ώρες ευχάριστα και δημιουργικά στο σπίτι και αν με ρωτήσεις τον τρόπο, θα σου απαντούσα με σιγουριά πως όλα γίνονται, αρκεί να υπάρχει θέληση. Αν με ρωτούσες πάλι «πώς;», θα σου απαντούσα: περνώντας χρόνο με την αδερφή μου, κάνοντας γυμναστική, παίζοντας επιτραπέζια, μαγειρεύοντας, βλέποντας ταινίες, ζωγραφίζοντας, κάνοντας δηλαδή ό,τι με γεμίζει χαρά, ευχαρίστηση και αγάπη.
Κλείνοντας το γράμμα μου θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μου γράψεις για τις δικές σου δραστηριότητες αυτό το διάστημα καθώς και για τον τρόπο ζωής σου, τις σκέψεις ακόμα και τα συναισθήματά σου. Θα περιμένω γράμμα σου με μεγάλη ανυπομονησία!!!
Με πολύ αγάπη και νοσταλγία, η φίλη σου,
Νάσια

 

Νάσια Τσιτσιγάνη

Φωτογραφία

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Γράμμα στη φίλη μου"

Σχολιάστε

Top