Ο εγκλεισμός μας στο σπίτι

minidoka-508501_1280

Τον τελευταίο καιρό ο πλανήτης μας βιώνει μία τρομερή επίθεση ενός φονικού ιού, ο οποίος έχει μειώσει τον πληθυσμό πολλών χωρών. Ο ιός αυτός εμφανίστηκε και στη χώρα μας και μας ανάγκασε να παραμείνουμε όλοι στα σπίτια μας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του.

Τις μέρες που παραμένω στο σπίτι τηρώντας την εντολή που μας έχει δοθεί, ο τρόπος ζωής μου έχει αλλάξει. Τα συναισθήματα που κυριαρχούν το μυαλό μου είναι μόνο αρνητικά. Δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου να ζει μια τέτοια εμπειρία. Η κάθε μέρα που ξημερώνει με βάζει σε σκέψεις, να σκέφτομαι εάν αυτός ο ιός κάποια στιγμή θα απομακρυνθεί. Από τη μία πλευρά, είμαι αισιόδοξη και ξέρω πως όλα θα πάνε καλά, αλλά από την άλλη, τα αρνητικά συμπεράσματα και οι σκέψεις μου είναι αυτές που κυριαρχούν. Οι κρίσιμες αυτές μέρες κυλούν πολύ αργά. Κάθε φορά περιμένω με ανυπομονησία την εξέλιξη των γεγονότων σχετικά με την ασθένεια, η οποία μας έχει πια περικυκλώσει. Παρόλα αυτά, για να κατορθώσω να παραμείνω στο σπίτι, αποφασίζω να κάνω διαφορετικά πράγματα καθημερινά, πράγματα που με κάνουν χαρούμενη αλλά και με βοηθούν να ξεχάσω τις αρνητικές μου σκέψεις. Ένα από τα πράγματα που μου αρέσει να κάνω είναι η ζωγραφική αλλά και η γυμναστική που, ακόμη κι αν είμαστε στο σπίτι, δε θα πρέπει να την αποφεύγουμε διότι πρέπει να έχουμε μία καλή φυσική κατάσταση. Επιπλέον, μου αρέσει να ακούω μουσική γιατί με βοηθάει να χαλαρώνω. Επίσης, το διάβασμα βιβλίων με βοηθάει και αυτό να ξεκουραστώ αλλά και να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου. Ακόμη, ο εγκλεισμός μου στο σπίτι με έκανε να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου και να παίζουμε διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια όλοι μαζί.

Εύχομαι αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό να αλλάξει και όλα να γίνουν όπως πριν, αλλά για να το καταφέρουμε αυτό η μοναδική λύση είναι να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

 

 

Βασιλική Κοτρώτσιου

Πηγή φωτογραφίας: dhoralek/ pixabay

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Ο εγκλεισμός μας στο σπίτι"

Σχολιάστε

Top