Η Κιβωτός του κόσμου

girls-gffa6dab8a_1280

 

Πρόσφατα, στο μάθημα των Θρησκευτικών μας, γνωρίσαμε την Κιβωτό του Κόσμου. Η Κιβωτός του Κόσμου δημιουργήθηκε το 1998 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που, με τη συνεισφορά των Εισαγγελικών Αρχών, στηρίζει το παιδί από τη βρεφική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή του προσφέροντας στέγη, τροφή και εκπαίδευση.

Πολλά παιδιά προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες ή και από οικογενειακά περιβάλλοντα με βία και εγκατάλειψη. Όπου υπάρχει ανάγκη η Κιβωτός του Κόσμου προσφέρει υπηρεσίες, όπως ψυχολογική υποστήριξη, και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε παιδιά και γονείς. Το σημαντικό αυτό έργο, που το ξεκίνησε ολομόναχος ο Πάτερ Αντώνιος, εστιάζει στα  παιδιά που έχουν μεγάλη ανάγκη στήριξης. Με τη βοήθεια που προσφέρεται, επιτυγχάνεται μια αρμονική συνύπαρξη μεταξύ τους. Επίσης, η Κιβωτός του Κόσμου δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε εθνικότητες και θρησκείες. Όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας αποτελούν το μέλλον αυτού του κόσμου.

Εμείς, σαν σχολείο, έχουμε βοηθήσει τη συγκεκριμένη οργάνωση με πολύ χαρά καθώς στηρίζοντας ανθρώπους τους βοηθάμε να σταθούν στα πόδια τους, ταυτοχρόνως όμως χαιρόμαστε και εμείς οι ίδιοι με την χαρά τους, αφού το να προσφέρεις είναι ευτυχία.

 

 

Χριστίνα Μανώλη

Φωτογραφία από pixabay

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Η Κιβωτός του κόσμου"

Σχολιάστε

Top