Ο δεκάλογος του καλού ποδοσφαιριστή

αρχείο λήψης

 

1.  Το  ποδόσφαιρο το αγαπώ πολύ. Μου αρέσει να παίζω και να προσπαθώ κι ας μην κερδίζω πάντα. Σημασία έχει να παίζω και να χαίρομαι.

2. Στους αγώνες έρχονται πολλοί, για να με δουν να παίζω. Πρέπει να προσπαθήσω για το καλύτερο ώστε να ευχαριστηθούν όσοι έχουν έρθει να με παρακολουθήσουν να παίζω. Δεν έχει σημασία αν θα κερδίσω, αλλά να προσπαθήσω όσο μπορώ.

3. Φοράω πάντα τα ρούχα της ομάδας μου στην προπόνηση ή τον αγώνα. Δεν φοράω ό,τι  να’ ναι γιατί η ομάδα μου θα μοιάζει με πολύχρωμο πανηγύρι. Είμαστε ομάδα και πρέπει όλοι να φοράμε τα ίδια ρούχα.

4. Ο προπονητής είναι φίλος και δάσκαλος. Όταν μου φωνάζει σημαίνει ότι περιμένει κάτι από μένα, δηλαδή είμαι καλός. Αν δεν μου μιλάει μάλλον δεν κάνω τίποτα. Είναι πάντα με το μέρος μου, θέλει να περνάω καλά, να διασκεδάζω αλλά και να βελτιώνομαι. Πρέπει να ακούω με προσοχή τι μου ζητάει.

5. Δεν αντιμιλώ ποτέ στον προπονητή μου. Ό,τι κι αν μου πει δεν απαντάω αλλά ακούω με προσοχή. Αν κάτι δεν μου αρέσει στο τέλος του αγώνα ή της προπόνησης το κουβεντιάζω μαζί του. Είμαστε φίλοι και τα λέμε όλα. Αυτός ξέρει καλύτερα από μένα, αλλά όταν κάτι με στεναχωρεί ή με ενοχλεί πρέπει να του το πω. Αυτός θα με καταλάβει και θα με βοηθήσει.

6. Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι φίλοι μου. Τους αγαπώ και με αγαπούν, προσπαθώ να τους βοηθήσω όσο μπορώ, ώστε όλοι μαζί να κερδίσουμε. Αν κοροϊδέψω κάποιον δεν θα μπορεί να παίξει καλά με αποτέλεσμα η ομάδα μας να χάσει. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο να γινόμαστε καλύτεροι. Μόνο έτσι κερδίζουμε.

7. Όταν κάποιος από την ομάδα δεν με συμπαθεί, πρέπει να το  πω στον προπονητή ώστε να μας μιλήσει μαζί. Δεν μου αρέσει να με κοροϊδεύουν ή να με  πειράζουν. Πρέπει να το πω στον προπονητή, γιατί αυτός θα φροντίσει για το καλό της ομάδας και το δικό μου καλό. Όποιος ενοχλεί τους συμπαίκτες τους δεν είναι φίλος και δεν πρέπει να ανήκει στην ομάδα.

8. Το φαγητό και ο ύπνος είναι πολύ σημαντικά, ώστε να νιώθω και να είμαι δυνατός. Το βράδυ κοιμάμαι νωρίς. Πίνω γάλα, τρώω φρούτα και λαχανικά, αποφεύγω τη ζάχαρη και το αλάτι.

9. Ο κόσμος μου είναι το ποδόσφαιρο, αλλά η ζωή μου είναι η οικογένειά μου που με λατρεύει και το σχολείο και οι φίλοι μου εκεί. Τα μαθήματα του σχολείου είναι η μόνη δουλειά που έχω να κάνω, όπως ο μπαμπάς κα ιη μαμά δουλεύουν για να μη μου λείψει τίποτα. Το σχολείο  θα  με κάνει και μένα όταν μεγαλώσω καλό μπαμπά. Δεν παραμελώ τα μαθήματά μου, γιατί όταν μεγαλώσω θα γίνω όλα αυτά που μου έμαθε το σχολείο. Αν δεν μάθω τίποτα μάλλον δεν θα γίνω τίποτα.

10. Θυμάμαι και εφαρμόζω όλα τα παραπάνω σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα.

Βαγγέλης Καραμολέγκος Α2

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top