Διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision

ESC2014_TV_Graphics

Eurovision

 Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Εurovision είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός τραγουδιού που πραγματοποιείται κυρίως μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) από το 1956. Κάθε χώρα μέλος υποβάλλει ένα τραγούδι που πρέπει να εκτελεστεί σε ζωντανή τηλεόραση και το κοινό ψηφίζει για τον προσδιορισμό του πιο δημοφιλούς τραγουδιού στο διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός μεταδίδεται κάθε χρόνο μετά τα εγκαίνια του το 1956 και είναι ένα από τα μακροβιότερα τηλεοπτικά προγράμματα στον κόσμο. Επίσης είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μη αθλητικά γεγονότα στον κόσμο, με τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης που έχουν αναφερθεί κατά τα τελευταία χρόνια , μεταξύ 100 και 600 εκατομμυρίων διεθνώς.

eurovision2013

Η Eurovision επίσης μεταδίδεται εκτός από την Ευρώπη σε μέρη όπως η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Βραζιλία, το Μπουνέι ,τον Καναδά, την Κίνα , την Κολομβία, την Αίγυπτο, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, την Ιορδανία, τη Μαλαισία, το Μεξικό, τη Νέα Ζηλανδία, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα , τη Nότια Αφρική, το Σουρινάμ, την Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη, τις Ηνωμένες Πολιτείες,την Ουρουγουάη,τη Βενεζουέλα και το Βιετνάμ , αν και οι χώρες αυτές δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Από το 2000, ο διαγωνισμός επίσης μεταδίδεται και στο Διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας της Eurovision.

Ο πρώτος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Λουγκάνο της Ελβετίας , στις 24 Μαΐου 1956. Επτά χώρες συμμετείχαν -κάθε υποβολή δύο τραγούδια . Αυτός ήταν ο μόνος διαγωνισμός, στον οποίο κάθε χώρα τραγουδούσε περισσότερα από ένα τραγούδι .

Φέτος για πρώτη φορά θα λάβει  μέρος και η Αυστραλία. Η Ελλάδα θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό του 2015 με τη Μαρία-Έλενα Κυριάκου και το τραγούδι One Last Breath .

 

Ξένου Δάφνη Β3

Σακιολλάρι  Αλεξία Β3

Σχολιάστε

Top