Τούρτα Μπισκότο (από τη Γεωργία)

τουρτα

Υλικά

4 αυγά

1/5 ζάχαρη

4 κουτάλια σούπας μέλι

4 κουτάλια γάλα

3 φλιτζάνια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι σόδα

1 κουτάλι σούπας ξύδι

2-3 βανίλιες

6 κουτάλια σούπας κακάο

1 πακέτο βούτυρο

1 ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Σπάμε τα 4 αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε  τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει. Στη συνέχεια βάζουμε το μέλι, τη σόδα, το ξύδι και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το μίξερ , για να σχηματιστεί ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο και βάζουμε το ταψί  να ζεσταθεί. Βγάζοντας το ταψί, χωρίζουμε σε τρία μέρη τη ζύμη και παίρνουμε ένα μέρος της και το απλώνουμε στο ταψί, βάζοντας από πάνω αλεύρι  και το βάζουμε στο φούρνο,  ώσπου να πάρει χρώμα και να γίνει μπισκότο. Αυτό θα κάνουμε και στα άλλα δύο. Όταν τα μπισκότα κρυώσουν ,  παίρνουμε το πρώτο και το βάζουμε στο ταψί που τα ψήσαμε.

Χτυπάμε ένα πακέτο βούτυρο σε ένα μπολ, μέχρι να ασπρίσει , μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και τα χτυπάμε μαζί.  Απλώνουμε  πάνω τη μισή κρέμα και από πάνω βάζουμε το άλλο μπισκότο και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετούμε από πάνω το τρίτο μπισκότο και πάνω βάζουμε κρέμα σοκολάτα που τη φτιάχνουμε ως εξής

Κρέμα Σοκολάτα

1 ποτήρι ζάχαρη

6 κουτάλια σούπας γάλα

6 κουτάλια κακάο

100gr βούτυρο

Όλα αυτά τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει καλά το μείγμα. Όταν κρυώσει η κρέμα , τη στρώνουμε στο τρίτο μπισκότο και το γλυκό είναι έτοιμο. Οι αναλογίες είναι για μεγάλο ταψί .

Νίκη Παπαγιαννούλη ,Β3

Σχολιάστε

Top