Ανοικτή επιστολή προς τις τοπικές αρχές

Πιερία

Από τον μαθητή του Γ1 Γυμνασίου Αχιλλέα Μπίτση, που εκπροσωπεί το τμήμα του

Αξιότιμες κυρίες / κύριοι,

Οι μαθητές του τμήματος Γ1 του Μουσικού Γυμνασίου Κατερίνης σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας και σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο σας.

Όπως γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά, ζούμε σε έναν τόπο πλούσιο σε φυσική ομορφιά, σε ιστορία, σε θρύλους και σε μύθους. Ο Όλυμπος, το ιερό του Δίου, τα Πιέρια, οι όμορφες ακρογιαλιές, το κάστρο του Πλαταμώνα και οι υδροβιότοποι είναι οι πιο χαρακτηριστικοί προορισμοί της Πιερίας. Θα θέλαμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή μας για να αναδείξουμε παγκοσμίως τις ομορφιές του τόπου μας.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της προσπάθειας θα είναι πολλαπλά. Η οικονομία μας θα αναπτυχθεί και θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας έτσι, ώστε οι νέοι να παραμείνουν στον τόπο μας και να μην ξενιτεύονται. Επίσης, η ζωή των κατοίκων θα βελτιωθεί με σύγχρονα έργα και πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Βέβαια, θα πρέπει πάντοτε να λαμβάνετε υπόψη ότι ο τουρισμός σε μια περιοχή συνήθως δημιουργεί προβλήματα, όπως ρύπους, υπερβολική κατανάλωση νερού και άλλων αγαθών, υπεραλίευση και αλλοίωση της κουλτούρας μας με αλλαγή στον τρόπο ζωής των κατοίκων.

Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι θα προσπαθήσετε να αναπτύξετε τον τουρισμό προς τη σωστή κατεύθυνση. Δηλαδή παροχές και εξυπηρέτηση για όλους αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και στον τρόπο ζωής των κατοίκων.

 Με εκτίμηση,

οι μαθητές του τμήματος Γ1 , του Μουσικού Γυμνασίου Κατερίνης

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Ανοικτή επιστολή προς τις τοπικές αρχές"

Σχολιάστε

Top