ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Στιγμιότυπο 2017-12-06, 7.28.16 μμ

Από τον Θοδωρή Παπαγεωργίου, μαθητή του Β2 τμήματος Λυκείου.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της δυναμικής εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Ο καθιερωμένος εορτασμός φέτος ήρθε με τρεις μέρες καθυστέρηση, αφού έτσι επέβαλαν οι ακραίες καιρικές συνθήκες της Πέμπτης και της Παρασκευής που μας αναστάτωσαν όλους και μας ταλαιπώρησαν.

Στιγμιότυπο 2017-12-06, 7.21.14 μμ    Στιγμιότυπο 2017-12-06, 7.21.01 μμ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, λοιπόν, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία ξεχωριστή εκδήλωση, που επιμελήθηκε η φιλόλογος του σχολείου μας κ. Τάνια Κόγια. Προβλήθηκαν πολύ ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά βίντεο-ντοκουμέντα της εποχής και ακούσαμε το χρονικό των ταραγμένων εκείνων ημερών, παρουσιασμένο με μοναδικό τρόπο από την Παναγιώτα Αμπερίδου και τον Σάββα Σαμσόνογλου, μαθητές της Β΄ Λυκείου. Με συγκίνηση απήγγειλαν ποιήματα οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου Μαρία Καρασαββίδου, Λόλα Κοντσέ, Ελευθερία Παπαγεωργίου, Θεόδωρος Παπαγεωργίου, Αστέρης Παπαδόπουλος, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Μαρία Σουρλοπούλου, Έλενα Τριανταφύλλου και Γιώργος Τσιρίμπασης.

Στιγμιότυπο 2017-12-06, 7.24.15 μμ    Στιγμιότυπο 2017-12-06, 7.21.32 μμ

 

Στιγμιότυπο 2017-12-06, 7.20.40 μμ    Στιγμιότυπο 2017-12-06, 7.23.27 μμ

Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε με υπέροχες μελωδίες η χορωδία της Γ΄ Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση και διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Εύχαρις Παπαδοπούλου και της καθηγήτριας κ. Τριανταφυλλιάς Σέρβου. Μετά από την εξαιρετική εκτέλεση όλου του προγράμματος, η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Στιγμιότυπο 2017-12-06, 7.20.16 μμ    Στιγμιότυπο 2017-12-06, 7.21.45 μμ

Στο πιάνο ήταν ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου Ηλίας Μπίτσης, ενώ την ηχητική κάλυψη της γιορτής ανέλαβαν οι μαθητές του σχολείου μας Δημήτρης Κηπόπουλος, Γιώργος Μουσλόπουλος και Κώστας Φωτίου.

Η κ. Τάνια Κόγια, που επιμελήθηκε τα κείμενα και το οπτικοακουστικό υλικό, με προθυμία απάντησε στις ερωτήσεις μας για το βαθύτερο νόημα της εκδήλωσης: «Το βαθύτερο νόημα της εκδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου είναι να ξαναζωντανέψουν στη μνήμη μας τα γεγονότα εκείνων των ημερών. Ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων οι νέοι του 1973 αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους από κάθε μορφή βίας και καταπίεσης. Αυτήν την ελευθερία που μας «κληροδότησαν» και που συχνά όμως διακυβεύεται, οφείλουν να την προστατεύουν οι σημερινοί νέοι.»

Στιγμιότυπο 2017-12-06, 7.24.43 μμ

Όσον αφορά την επίδοση των μαθητών που συμμετείχαν στην εκδήλωση δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένη: «Κατά τη διάρκεια των προβών όλοι οι μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν στη διοργάνωση της γιορτής έδειξαν αξιοθαύμαστη συνέπεια και υπευθυνότητα. Πραγματικά, χωρίς τη δική τους συμβολή, η γιορτή μας δεν θα είχε αυτήν την επιτυχία!»

Θα άλλαζε άραγε κάτι εάν γύριζε τον χρόνο πίσω; «Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες μας ανάγκασαν να αναβάλουμε τη γιορτή. Και παρόλο που αποφασίστηκε ξαφνικά η πραγματοποίησή της λίγες μέρες αργότερα, οι μαθητές ανταποκρίθηκαν αγόγγυστα και με συγκινητικό ενδιαφέρον. Οπότε, η επιλογή των συντελεστών της γιορτής δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.» Ήταν όμως ο χρόνος προετοιμασίας αρκετός; «Επειδή είχα καλούς συνεργάτες, οι τρεις πρόβες στάθηκαν αρκετές. Άλλωστε περισσότερος χρόνος για πρόβες θα σήμαινε απουσία των μαθητών από τις υπόλοιπες σχολικές υποχρεώσεις τους.»

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντελεστές! Η εκδήλωση ήταν υπέροχα συγκινητική! 

Για να δείτε την εκτέλεση του τραγουδιού «Άρνηση» πατήστε ΕΔΩ

Αφήστε το σχόλιο σας στο "ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Σχολιάστε

Top