Κρίση…σκέψεων!

   Σκέψη. Ο χαμός που επικρατεί μέσα στο κεφάλι μας, όχι μόνο αφού ξυπνήσουμε αλλά και όσο κοιμόμαστε (δεν θα γλιτώσουμε ποτέ δηλαδή). Το «χαμός» φυσικά είναι σχετικό. Υπάρχουν στιγμές που έχουμε τον εαυτό μας «μαζεμένο», τις σκέψεις μας σε τάξη. Για εμάς που κυριαρχεί η αταξία όμως;

panic 2

Ασφαλώς και όλοι μας έχουμε ζήσει στιγμές «αταξίας» (όχι με την έννοια της σκανδαλιάς , αλλά του χαμού), όμως υπάρχουν και άτομα τα οποία ζουν μέσα σε αυτό τον χαμό. «Overthinking kills your happiness» λένε και έχουν δίκαιο. Απόλυτο μάλιστα.

panic attack 1

Είναι λίγο δύσκολο βέβαια, κάποιος να είναι χαρούμενος αν έχει του κόσμου τις σκοτούρες μέσα στο κεφάλι του. Προβλήματα που κάποιοι θεωρούν «αληθινά», αλλά και αυτά που η φαντασία μας δημιουργεί. Στην ουσία μια παρανοϊκή αντίδραση, σε θέματατης καθημερινότητας μας, αλλά και σε μελλοντικά θέματα όπως οι σπουδές, οι πανελλήνιες, η αναζήτηση εργασίας κ.α. Αν ζεις με το «Δεν…» την έβαψες.

panic 1

Σε κάθε περίπτωση παίζει ρόλο και η διαχείρηση άγχους του καθενός Αν το ένα αναιρεί το άλλο, τότε το ένα μπορεί να προκαλέσει το άλλο. Οι αρνητικές σκέψεις φέρνουν το άγχος το οποίο είναι το πρόβλημα. Άρα, it’s all in your head. Με τη σωστή διαχείρηση του άγχους σου και τις σωστές σκέψεις έχεις ξεφύγει από πολλά. Βγες από το χαμό σου και δες τα πράγματα με άλλο μάτι! Πιες μια κούπα τσάι, διάβασε ένα βιβλίο, κάνε , ένα ζεστό μπάνιο… Και σε περίπτωση που όλα αυτά σου φαίνονται ανιαρά, απλά πάρε τον χρόνο σου, ζησε μερικές στιγμές με τον ρυθμό σου. Δεν τρέχουν όλα, αλλά τίποτα δεν μένει στάσιμο!

 

Γεωργία Αρβανιτάκη

 

Σχολιάστε

Top