Έρευνα για το σχολείο μας…Τι θέλουν οι μαθητές;

Στην προσπάθεια μας, να δούμε πώς βλέπουν οι μαθητές το σχολείο μας, κάναμε ένα ερωτηματολόγιο. Μαθητές από όλες τις τάξεις γυμνασίου-λυκείου απάντησαν και από τις απαντήσεις τους βγάλαμε εμείς τα συμπεράσματα μας…

Πατήστε εδώ για να δείτε το ερωτηματολόγιο

 

Το top 10 +3:

 

1) Οι περισσότεροι αποφάσισαν να έρθουν στο Μουσικό γιατί τους άρεσε η μουσική (Ποιος θα το περίμενε?!)

2)To όργανο με την με την περισσότερη απήχηση φαίνεται να είναι το πιάνο με ποσοστό 32%. Δεύτερη έρχεται η κλασική κιθάρα με ποσοστό 25%. Το υπόλοιπο 43% περιλαμβάνει άλλα 12 διαφορετικά όργανα(!)

3)Σε αντίθεση με ότι αναμενόταν οι περισσότεροι δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν και στο Μουσικό Λύκειο palamakia

4)Συντριπτικό ήταν το ΝΑΙ στην αναγκαιότητα να χτιστεί νέο κτήριο 

5)Το 60% θα ήθελε το καινούργιο κτήριο (όποτε γίνει) να χτιστεί μέσα στην πόλη, ενώ μόλις το 6% θα ήθελε μέσα στην Διομήδεια.

6)Απ΄τα πολλά προβλήματα του σχολείου μας, ξεχωρίζει το θέμα της σκεπής . (Γεγονός περίεργο, αφού πολλοί θα πλήρωναν για να έχουν λιμνούλες μέσα στο σχολείο τους... #notp2_4

7)Για την σίτιση του σχολείου η άποψη κυμαίνεται από μέτρια προς καλή

8)Το καλό κλίμα μεταξύ μαθητών καθηγητών, άλλα και μαθητών μεταξύ τους επιβεβαιώνεται, αφού οι απαντήσεις ήταν «καλές» και «άριστες» από τους περισσότερους.

9) Κεφάλαιο Bullying.Ένα μικρό ποσοστό (14%) δηλώνει ότι έχει υποστεί, και φυσικά μόλις το 5% παραδέχεται ότι έχει κάνει.

10)Στο ερώτημα «για ποιο λόγο θα αφήνατε το σχολείο σας» υπάρχουν πολλοί που δεν θα το άφηναν, άλλοι θα το άφηναν λόγω κτιρίου άλλοι λόγω κουραστικού προγράμματος. Εδώ υπάρχουν διάφορες απαντήσεις.

11)Στο «τι σας αρέσει πιο πολύ» οι απαντήσεις ποικίλουν επίσης. Το καλό κλίμα, οι εκδηλώσεις και η μουσική είναι κάποιες απο αυτές.

12)Το «Χατζιδάκειο Φεστιβάλ» κερδίζει την προτίμηση του 41% απ” τις εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών. Μεγάλο ποσοστό κερδίζει επίσης και η συναυλία με την Δήμητρα Γαλάνη (31%)

13)»Ποιον καλλιτέχνη θα φέρνατε στο σχολείο» Εδώ ο καθένας εξέφρασε την άποψη του, οπότε είχαμε πολλά διαφορετικά ονόματα. Ξεχώρισαν με την αυτή την σειρά : Ν.Μποφίλιου,  Μ.Ασλανίδου,  Αλκ.Ιωαννίδης,  Ε.Τσαλιγοπούλου

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις, αναλυτικά

 

 

Ετοιμασία: Α Λυκείου

Δημιουργία Quiz:Πέτρος Καρτάλης

Αρθρογράφος:Μαρία Αθανασοπούλου

Σχολιάστε

Top