Αλλαγές στο σχολείο -Έρευνα

Νέα χρονιά, νέοι άνθρωποι, αλλαγές.. Αποφασίσαμε λοιπόν, να δούμε τις απόψεις των μαθητών πάνω σε κάποιες από αυτές, δημιουργώντας ένα σύνολο ερωτήσεων και να τις αποτυπώσουμε.

Η πρώτη ερώτηση, αφορούσε τον τρόπο περίφραξης του σχολείου, μια αλλαγή, που στο ποσοστό των 48% φάνηκε «μέτρια», ενώ περίπου το 40% την αποδοκιμάζει.

Η δεύτερη  ερώτηση, ζητούσε την γενική άποψη των μαθητών για την ιδέα της περίφραξης, όπου το  59% των μαθητών απάντησαν «Μέτρια» και το 30% δεν θέλει να την βλέπει. #Της_Φυλακης_Τα_Σιδερα_Ειναι_Για_Τους_Λεβεντες

Η τρίτη ερώτηση, αφορούσε την τοποθέτηση αυτή την φορά, των πορτών. Συγκεκριμένα, ρωτούσε κατά πόσο οι μαθητές θεωρούν απαραίτητη την τοποθέτηση τόσων πολλών. Αυτή την φορά ΔΕΝ είχαμε ανατροπή, και το 54% απάντησε «Όχι» ενώ το 24% απάντησε «Ναι»

Η τέταρτη ερώτηση ζητούσε απεγνωσμένα απάντηση στο ερώτημα αν είναι απαραίτητη και η εσωτερική περίφραξη του σχολείου, όπου το 91% των μαθητών απάντησαν ένα μεγαλοπρεπές «Όχι». Φήμες λένε πώς αυτό το ποσοστό, θα απαντούσε ναι αν υπήρχε και μια τάφρος με κροκόδειλους ανάμεσα στις δυο περιφράξεις.

Και αφού καλύψαμε σε όλο του το πλάτος και το βάθος την τοποθέτηση της περίφραξης (Εντάξει, ίσως έπρεπε να ρωτήσουμε από τι υλικό θα προτιμούσαμε να είναι φτιαγμένη) περάσαμε στο θέμα του φαγητού.

Στην πρώτη ερώτηση, οι μαθητές κλήθηκαν να βαθμολογήσουν σε κλίμακα από 0 έως 10 το φετινό φαγητό, όπου το  30% του έδωσε το ’9′, το 25% ’8′ και το 18%  ’10′ (με τόνο)

Έπειτα, στην ερώτηση για το ποιό φαγητό προτιμούν οι μαθητές ανάμεσα στο περσινό και το φετινό, το φετινό βγαίνει μπροστά με ένα μεγαλοπρεπές 85%

Τέλος, φετινές «σπεσιαλιτέ», όπως αποδείχθηκε από τις απαντήσεις των μαθητών φαίνονται να είναι το «Παστίτσιο», το «Σνίτσελ με πουρέ»  και το «Σάντουιτς» (Το τελευταίο συνήθως συνοδεύεται και από σοκοφρετάκι, κάτι που εκτιμούμε δεόντως)

To ερωτηματολόγιο

Οι απαντήσεις 

Ερωτηματολόγιο: Πέτρος Καρτάλης

Άρθρο: Μαρία Αθανασοπούλου

Σχολιάστε

Top