Οι σκέψεις των εφήβων σχετικά με την εικόνα τους

Η εφηβεία είναι μία περίοδος που οι νέοι παίρνανε  πολλές ανησυχίες και άγχη. Μία από αυτές είναι και το θέμα της εξωτερικής εμφάνισης. Τους απασχολεί πάρα πολύ πως νιώθουν οι ίδιοι με αυτή και πως φαίνονται στους γύρω τους. Μάλιστα, αρκετές φορές συμβαίνει να έχουν διαφορετική εικόνα από αυτή που ισχύει στην πραγματικότητα. Αυτό έχει να κάνει με την αυτοεκτίμησή που έχουν.

Σε αυτή την ηλικία επηρεάζονται από τις φωτογραφίες που αντικρίζουν στα social media, που συνήθως είναι φωτογραφίες επεξεργασμένες στην τελειότερη εικόνα. Πολύ συχνά θα υποστηρίξει ένα όμορφο αγόρι: «Η μύτη μου είναι χάλια… ντρέπομαι πολύ για αυτή. Μακάρι να είχα τη μύτη του τάδε μοντέλου» ή ένα αδύνατο κορίτσι θα πει: «Θεέ μου, πως πάχυνα έτσι. Μακάρι να ήμουν σαν την τάδε ηθοποιό».

Αν δημιουργηθεί η εμμονή στους νέους πως στερούνται ομορφιάς, η διάθεση τους θα είναι μόνιμα κακή, ανασφαλής και εσωστρεφής. Αν τους δημιουργηθεί η εμμονή του πάχους, θα οδηγηθούν σε εξαντλητικές δίαιτες. Όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα, να μην τους απομένει ενέργεια για να απολαύσουν στιγμές και δραστηριότητες που έχουν ανάγκη τη δεδομένη χρονική περίοδο της ζωής σου, όπως οι φιλίες και οι κοινωνικές συναναστροφές!

Ας προσέχουμε την εικόνα μας, λοιπόν. Όμως πάντα με μέτρο!

ΣΟΦΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ