Περιβάλλον ώρα μηδέν!

     Γιατί άραγε ο άνθρωπος καταστρέφει το περιβάλλον; Τι έχουμε να κερδίσουμε από αυτή την καταστροφή σαν κοινωνία; Υπάρχουν λύσεις σε αυτό το πρόβλημα;
      Αρχικά ένας από τους χιλιάδες λόγους, είναι η άγνοια και η ανευθυνότητα των ανθρώπων. Όλοι μας έχουμε δει μονοπάτια γεμάτα σκουπίδια, ή πεταμένες συσκευασίες στον δρόμο από μπουκάλια μέχρι και φαγητό, το οποίο κατέληξε σε κάποιο πεζοδρόμιο. Αυτές οι εικόνες αποδίδονται στην έλλειψη ευαισθητοποιημένων πολιτών που δεν έχουν την αντίληψη της καθαριότητας και δεν θα δίσταζαν να μολύνουν το περιβάλλον με τις πράξεις τους μόνο και μόνο για να γλυτώσουν την κούραση να κρατήσουν τα απορρίμματά τους, μέχρι να βρούνε κάποιον κάδο σκουπιδιών.
      Ένας ακόμα λόγος της οικολογικής κρίσης είναι πως ο σημερινός τρόπος ζωής επιβάλλει συμπεριφορές επιβαρυντικές για το περιβάλλον. Οι περισσότεροι από εμάς αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε μέσα μεταφοράς για να πάμε στο σχολείο/δουλειά μας, κυρίως όμως με αυτοκίνητα. Πολλές φορές μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους να μεταφέρονται με άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία, διότι τα δρομολόγια δεν συμφέρουν (είτε δεν βολεύουν οι ώρες των δρομολογίων είτε οι στάσεις οι οποίες μπορεί να βρίσκονται μακριά από τον χώρο εργασίας).
      Υπάρχουν όμως τρόποι για την προστασία της φύσης. Πρώτον, με την ευαισθητοποίηση των μαθητών από νεαρή ηλικία, ενημερώνοντας τους σχετικά με τις συνέπειες της καταστροφής του περιβάλλοντος. Έπειτα , με την απαίτηση καλύτερων εξυπηρετήσεων από τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς και την αποφυγή της χρήσης αυτοκινήτων θα υπάρξει μείωση καυσαερίου.
      Είναι ευθύνη όλων μας η προστασία του πλανήτη και πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την αποφυγή της καταστροφής του περιβάλλοντος. Δεν είμαστε σε θέση να μην παραμείνουμε αδρανείς σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα της οικολογικής απειλής, οπότε η καλύτερη λύση είναι η πράξη και οι συντονισμένες ενέργειες όλων μας.
Γ.Π.