Ο αθλητισμός σε έναν βραβευμένο Δήμο!

     Ο αθλητισμός αδιαμφισβήτητα παίζει σημαντικό ρόλο και στη σωματική και στη ψυχική υγεία του ανθρώπου. Από την αρχαιότητα ακόμη, γνωρίζουμε πόσο σημαντική ήταν η αθλητική δραστηριότητα των αρχαίων Ελλήνων σε καθημερινή βάση. Η σωματική άσκηση είτε είναι σε ατομκό επίπεδο είτε σε ομαδικό, ωθεί τον άνθρωπο να θέτει ολοένα και υψηλότερους στόχους. Αυτό συμβαίνει γιατίο αθλητισμός μας μαθαίνει να αγωνιζόμαστε με επιμονή αλλά και υπομονή χωρίς να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια να επιτευχθούν όλο και περισσότεροι στόχοι μας.

     Επιπλέον μέσω του αθλητισμού μας δίνεται η δυνατότητα να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, καθώς ο καθένας από εμάς αντλεί πληροφορίες και εμπειρίες μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες. Παράλληλα, μέσα από τα ομαδικά αθλήματα οι αθλητές μαθαίνουν να καλλιεργούν το ομαδικό τους πνεύμα αλλά και να συνεργάζονται.

     Ο Δήμος Παγγαίου τα τελευταία χρόνια έχει έντονη αθλητική δραστηριότητα για την οποία έχει βραβευτεί πρόσφατα στο Ζάππειο Μέγαρο. Στο δήμο έχει κανείς την ευκαιρία να ασχοληθεί με διάφορα αθλήματα όπως με το στίβο, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, το μπάσκετ, το τένις, το μποξ κ.ά..

     Προσωπικά εγώ ασχολούμαι με το στίβο συνολικά 6 χρόνια. Χάρη στο στίβο μου έχουν δοθεί εμπειρίες που δε θα είχα. Πιο συγκεκριμένα μέσα από την σκυταλοδρομία έχω μάθει να συνεργάζομαι με τους συναθλητές μου.

     Επιπλέον το κλίμα που δημιουργείται ανάμεσα σε αθλητές και προπονητές είναι υποστηρικτικό ενώ το κλίμα εμπιστοσύνης  ανάμεσά μας με έχει βοηθήσει να πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου.

     Επιπρόσθετα ο στίβος με έχει επηρεάσει και στην πνευματική μου υγεία, καθώς πολλές φορές με κάνει να ξεχνιέμαι και να ξεφεύγω από διάφορα προβλήματα.

     Τέλος,  χάρη στο στίβο έχω αποκτήσει και στερεές φιλίες με άτομα που μοιραζόμαστε εμπειρίες και βγαίνουμε έξω. Χάρη σε αυτά τα άτομα που βγαίνουμε ακόμα και σήμερα, έχω γνωρίσει και δει πράγματα που ποτέ μου δε φανταζόμουν ότι θα μου δινόταν η ευκαιρία.

Σταματία Παλιάτσου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης