Υλικά
-
5 κούπες τριμμένο μήλο
-
5 κούπες λευκή ζάχαρη
-
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
-
1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
-
Μεράκι και πολλή αγάπη!
Παρασκευή
-
Καθαρίζουμε 10 μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
-
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τις 5 κούπες με το τριμμένο μήλο και τις 5 κούπες ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στην ίδια κατσαρόλα
-
Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή προς μεσαία φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι κλειστό μέχρι να αρχίζει να βράζει.
-
Αφού βράσει, ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για περίπου 1 ώρα, ώστε να μην κολλήσει το μείγμα.
-
5. Ετοιμάζουμε στον πάγκο μας τα αποστειρωμένα βαζάκια, τα οποία αποστειρώθηκαν προηγουμένως στους 200 βαθμούς κελσίου για τρία λεπτά στον φούρνο.
6. Αφού περάσει η 1 ώρα, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε αμέσως και με μεγάλη προσοχή την καυτή μαρμελάδα στα βάζα μας.
7. Όταν γεμίσουμε τα βάζα μας, τα κλείνουμε αμέσως με το καπάκι σφιχτά και τα αναποδογυρίζουμε.
8. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το υλικό της μαρμελάδας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Μαρίνα Μούτσα