Χριστουγεννιάτικοι Προορισμοί. Ο Βόλος μας μαγεύει

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣΜε αυτό το σύνθημα ο Δήμος του Βόλου μας καλεί να τον επισκεφθούμε και εγώ σας τον προτείνω σαν την καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε.

Πηγαίνω κάθε χρόνο και είναι πραγματικά η πιο όμορφη πόλη τα Χριστούγεννα.

Στολίζεται όλη η πόλη με 1.οοο.οοο φωτάκια. Πάνω από τους κεντρικούς δρόμους υπάρχει ένα “σεντόνι” από γαλάζια  φωτάκια και  έχεις την εντύπωση πως περπατάς κάτω από τα αστέρια.

Το χριστουγεννιάτικο έλατο του δήμου είναι το ψηλότερο δέντρο της Ελλάδας με πάνω από 80..0000 λαμπάκια.

 Όλη η πόλη φωτίζεται την ημέρα γιορτής έναρξης των Χριστουγέννων, όπου τραγουδούν καλλιτέχνες με τη συμφωνική ορχήστρα του Βόλου, καθώς και με πάνω από 100 παιδιά του δημοτικού Ωδείου. Μετά με πυροτεχνήματα ο δήμαρχος δίνει το σύνθημα να ανάψουν όλα τα φωτάκια ταυτόχρονα.

Διάφορες εκδηλώσεις ακολουθούν σε όλη την διάρκεια των εορτών που αγγίζουν τις 150. Με τις  θεατρικές παραστάσεις, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις και προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών , σίγουρα δεν θα βαρεθείτε κανένα απόγευμα.

Ένα μουσικό βαγόνι που γεμίζει με μελωδίες τους δρόμους της πόλης θα σας κάνει να ξεχάσετε τις δυσκολίες και να αισθανθείτε κι εσείς το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ο “Χριστουγεννιάτικος περίπατος” της φιλαρμονικής του Βόλου περνάει την κεντρική οδό και πάει προς το θεματικό πάρκο “η εποχή των παγετώνων”, όπου μπορούν οι επισκέπτες να παρατηρήσουν ανθρώπους και ζώα της προϊστορικής εποχής , όπως μαμούθ, μαχαιρόδοντες κ.α.

Το θεματικό πάρκο βρίσκεται στην Πλατεία Πανεπιστημίου, όπου ο δήμος αξιοποίησε κι έφτιαξε στον ίδιο χώρο και το μουσείο-εργοστάσιο Σοκολάτας , όπου μπορεί κανείς να παρασκευάσει και να φάει υπέροχα , φανταστικά σοκολατένια γλυκά..

Το πιο αγαπήμενο μου εορταστικό μέρος σας το φύλαξα για το τέλος.

Η “βραδιά των φαναριών” γίνεται στις 26/12 στην παραλία, δίπλα από το μυθικό καράβι “Αργώ” το οποίο είναι όλο με φωτάκια, στην παραλία του Βόλου μπροστά από το Ηρώο.

Περισσότερα από 5.000 φαναράκια διατίθενται στους δημότες και επισκέπτες  και κάθε ένας προσφέρει ένα ποσό με στόχο την ενίσχυση ιδρυμάτων της περιοχής.

Με το σύνθημα ανάβουμε όλοι τα φαναράκια μας, κάνουμε μια ευχή και τα ελευθερώνουμε στον ουρανό. Όλος ο ουρανός του Βόλου φωτίζεται με το πιο παραμυθένιο φανταστικό θέαμα που έχετε δει ποτέ.

Το σύνθημα “ Ο Βόλος μας μαγεύει” δεν είναι τυχαία επιλογή. Είναι πραγματικότητα.

Σημείωση: Μπορείτε να επισκεφθείτε τα κανάλια του youtube και την μηχανή αναζήτησης και να βάλετε τις λέξεις, φαναράκια Βόλος, Χριστούγεννα στον Βόλο, έναρξη Χριστούγεννα Βόλος.

Μυρτώ Διαμαντοπούλου (Ε1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top