ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

Στο πλαίσιο της παρακολούθησης του προγράμματος  «ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ; Το Δικαίωμα στην Πληροφόρηση και η Ελευθερία της Έκφρασης στην εποχή των ψευδών ειδήσεων» στο Ίδρυμα Λασκαρίδη, δημιουργήσαμε αφίσες με τα άρθρα που μας δόθηκαν.

 

1 Η ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ αΈνας μετανάστης σε δύσκολους καιρούς…

Όταν πρωτοεγκαταστάθηκα στην Ελλάδα αντιμετώπισα μεγάλες δυσκολίες και αντί να προσπαθήσω να προσαρμοστώ και να τις αντιμετωπίσω, όλη μου η σκέψη επικεντρωνόταν στην ανεύρεση δρόμου διαφυγής, γεγονός το οποίο πίκραινε ακόμη περισσότερο τη ζωή μου.

Πέρασε κάμποσος καιρός ώσπου να συνέλθω και να εγκαταλείψω τις τάσεις φυγής. Άρχισα να αντιμετωπίζω τα θέματα με γενναιότητα, γεγονός το οποίο συνέβαλε άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μου αλλά και στη διευκόλυνση πολλών άλλων θεμάτων.

 

1 Η ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ βΕθελοντισμός ! Μια λέξη τα λέει ΟΟΛΑ.

Ένας έμπρακτος τρόπος έκφρασης αλληλεγγύης είναι η εθελοντική προσφορά στον συνάνθρωπο, προκειμένου να μειωθούν οι δυσκολίες. Αυτή η συνεισφορά δίνει την αίσθηση στους αποδέκτες ότι δεν είναι μόνοι και απομονωμένοι μέσα στην κοινωνία, αλλά ανήκουν στο σύνολο, όπως και το σύνολο σε αυτούς. Έτσι,  η κοινωνική συνεισφορά προκαλεί ένα αίσθημα μεγαλύτερης ασφάλειας και σταθερότητας μεταξύ των ανθρώπων.

Η εθελοντική οργάνωση ιδρύθηκε το 1851. Από τις αρχές του 20ου αιώνα ιδρύθηκαν πολλές οργανώσεις εθελοντών, οι οποίες πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες σε διάφορες χώρες. Ώσπου, τελικά, στις 17 Σεπτεμβρίου 1985 η 5η Σεπτεμβρίου κηρύχθηκε Διεθνής Ημέρα του Εθελοντισμού.

 

Οι μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top