«ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ»

1 Μ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ«ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ»

31/3/2019 χτες το βράδυ είδα στην τηλεόραση μία ταινία με θέμα την διαβίωση των ανθρώπων σε κάποιες χώρες. Η Action aid Hellas σε συνεργασία με τον ηθοποιό Χριστόφορο Παπακαλιάτη έκαναν μια ταινία χωρίς σενάριο για να καταλάβει ο κόσμος τα προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι όταν ζουν σε άσχημες συνθήκες και στερούνται βασικές πρώτες ύλες και οδηγούνται στην εξαθλίωση. Οι χώρες που περιπλανήθηκε η ταινία ήταν η Γκάνα , το Νεπάλ και η Ελλάδα.

Ο γνωστό ηθοποιός , σκηνοθέτης και σεναριογράφος μίλησε με πολύ κόσμο και παρακίνησε πολλούς ανθρώπους να γίνουν ανάδοχοι παιδιών . Παράλληλα μοίραζε γράμματα σε παιδιά που τα ζήτησαν ανάδοχες οικογένειες . Στην Γκάνα το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν και είναι φυσικά  η έλλειψη νερού . Στο Νεπάλ η φτώχεια,  η έλλειψη παιδείας  και οι γάμοι ανήλικων κοριτσιών μαστίζει τη χώρα. Στην Ελλάδα η ανεργία και η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει φέρει πολλές οικογένειες να αντιμετωπίζουν άσχημες καταστάσεις .

Η ταινία ντοκιμαντέρ λέγεται «Ένας κόσμος» και ήταν μια καλή προσπάθεια για να ενεργοποιηθούν οι κρατικοί μηχανισμοί κάθε πολιτισμένου κράτους .

Οδυσσέας Θαλασσινός (Δ1) 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top