ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΞ, ΤΟΝ ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΟ!

1 ΣΤ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΞΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΞ, ΤΟΝ ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΟ!

Παιδιά: Γεια σας κύριε Μαξ . Εεεε , μας ακούτεε;

Μαξ : (γνέφοντας το κεφάλι του καταφατικά μας λέει ναι)

Παιδιά: Γιατί σας βλέπουμε από το μπαλκόνι μας πάντα καθιστό σε καρέκλα ;

Μαξ : Γιατί δεν μπορώ να κινηθώ. Μεγάλη ιστορία!  Όμως μου είναι δύσκολο να σας τα λέω από τόσο μακριά. Αν θέλετε ρωτήστε τους γονείς σας και ελάτε να πιούμε ένα τσάι . Είναι η κατάλληλη ώρα και θα είστε ευχάριστη παρέα.

Παιδιά: Η αλήθεια είναι ότι μας φοβίζετε λίγο αλλά… θα έρθουμε . Είμαστε περίεργοι να ακούσουμε την ιστορία σας !

Μαξ : Λοιπόν ακούστε, ήμουν δεν ήμουν 30 χρονών όταν πήρα το πτυχίο μου της Ιατρικής. Γυρίζοντας στο σπίτι μου χαρούμενος κάθισα στο γραφείο για να μοιραστώ τα νέα μου με τους φίλους μου στο Facebook . Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη, γιατί μιλούσα με φίλους που είχα χρόνια να τους δω . Ζούσαν σε άλλη χώρα τώρα, αλλά μεγαλώσαμε μαζί. Έτσι δεν κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό είχε αρχίσει στον οργανισμό μου να γίνεται. Ώσπου κάποια στιγμή δεν μπορούσα να πληκτρολογήσω καλά. Είπα καληνύχτα βιαστικά στους φίλους μου και έμεινα να κοιτάζω τα χέρια μου για πολλή ώρα . Είχε αρχίσει να παραλύει. Μετά από 10 μέρες δεν μπορούσα να περπατήσω. Τότε άρχισε ο Γολγοθάς των εξετάσεων και των εγχειρήσεων. Το παρήγορο ήταν ότι ήμουν πια γιατρός και καταλάβαινα τα πάντα. Έβαλα και προσθετικά μέλη.

Παιδιά: Προσθετικά μέλη ; Τι είναι αυτό ;

Μαξ : Να τα πόδια μου τα βλέπετε ; Είναι από αλουμίνιο και κάποια άλλα υλικά . Τα προσθετικά μέλη τα βάζουν οι άνθρωποι που έχουν χάσει χέρια ή πόδια για τους βοηθήσουν να κάνουν διάφορες δουλειές που έκαναν στο παρελθόν. Έτσι κι εγώ νιώθω χρήσιμος με όλα αυτά τα σιδερικά που έχω πάνω μου. Επίσης τα βάζουν και οι παραολυμπιονίκες για να εκτελέσουν κάποιο αγώνισμα. Δηλαδή οι άνθρωποι με κάποια σωματική αναπηρία που κάνουν πρωταθλητισμό.

Παιδιά: Πόσα χρόνια είστε έτσι ;  Ζείτε μόνος ;

Μαξ : Περίπου 15 χρόνια . Όχι ζω με τους γονείς μου.

Παιδιά: Κύριε Μαξ τι σκέφτεστε ; Φαίνεστε κάπως λυπημένος, όταν σας κάναμε αυτή την ερώτηση. Γιατί ;

Μαξ : Όχι,  όχι η οικογένεια μου με αγαπάει και την αγαπώ . Ποτέ δε με εγκατέλειψε ούτε στα εύκολα ούτε στα δύσκολα. Μα να , δεν έχω φίλους ή μάλλον έχω λιγοστούς, ενώ εγώ θέλω να κάνω ότι μπορώ, γιατί κατάφερα να ζήσω. Κάποιοι με φοβούνται όπως εσείς , κάποιοι με κοροϊδεύουν, επειδή είμαι έτσι. Έχω βιώσει έντονα τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό από τους συνανθρώπους μου.

Παιδιά: Ρατσισμό; Τι εννοείτε ;

Μαξ : Δεν έχω φίλους . Σπάνια μου μιλάει κανείς, όταν βγαίνω έξω με το αμαξίδιό μου . Το πρόσωπό μου έχει αλλάξει από αλλεπάλληλες εγχειρήσεις . Κοροϊδεύουν τη φωνή μου. Κάποιες φορές με χτυπούσαν, γιατί με φοβόντουσαν. Ίσως κι εγώ κατέληγα πάλι στα νοσοκομεία. Ήθελα να τους πω ότι κι εγώ άνθρωπος είμαι όπως εσείς. Μόνο αυτό !

Παιδιά: Ακούγεστε πολύ μορφωμένος . Μας είπατε βέβαια ότι έχετε σπουδάσει αλλά μετά συνεχίσατε ; Πώς τα καταφέρνετε ;

Μαξ : Δεν έπαψα ποτέ να διαβάζω και να δέχομαι τη γνώση με οποιοδήποτε τρόπο.  Ευτυχώς η όραση και η ακοή μου είναι ακόμη καλές . Διαβάζω όσο μπορώ, αλλά κουράζομαι. Οι γονείς μου μεγάλωσαν πια.  Να, αυτό θα ήθελα κάποιους φίλους να μου διαβάζουν εφημερίδες, βιβλία να λέμε ιστορίες να γελάμε , να κλαίμε , να μιλάμε γενικά . Αα , να πάμε και κανένα σινεμαδάκι, γιατί όχι . Όλοι έχουμε δικαίωμα στις χαρές της ζωής. Χωρίς να ντρέπονται για εμένα, ούτε να με λυπούνται.

Παιδιά: Τι μπορείτε να προσφέρετε τώρα ;

Μαξ : Ξέρω να μαγειρεύω κάποια εύκολα φαγητά , παίζω σκάκι και κάποια επιτραπέζια , με το κομπιούτερ δεν ασχολούμαι πολύ, παρά μόνο για τη δουλειά μου ή όταν θέλω να βρω κάτι. Καλλιεργώ κάποιες γλάστρες στο μπαλκόνι που με βλέπετε. Μου αρέσει όταν ανθίζουν… και άλλα πολλά .

Παιδιά: Κύριε Μαξ τελικά περάσαμε πολύ ωραία μαζί σας. Κρίμα που τόσο καιρό δεν είχαμε μιλήσει . Όμως ποτέ δεν είναι αργά . Είστε ο καινούριος μας φίλος . Εμείς είμαστε μια μεγάλη παρέα που πάμε στο ίδιο σχολείο. Τώρα που σας γνωρίσαμε θα πούμε σε όλους πόσο καλός είστε. Το άλλο σαββατοκύριακο είστε καλεσμένος μας για πικ νικ . Να πάρτε και μια ζωγραφιά από εμάς.

Καλό βράδυ κύριε Μαξ !

Μαξ : Καλό βράδυ παιδιά ! Σε λίγο καιρό ανθίζουν τα λουλούδια μου! Σας περιμένω και ευχαριστώ για την πρόσκληση.

 

Οι μαθητές του Γ1

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top