ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

1 Λ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ βΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 «Όλοι έχουμε δικαίωμα σε κάτι»

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι που το έλεγαν Μαριάννα .

Η Μαριάννα γεννήθηκε στην Αίγυπτο και φυσικά το χρώμα του δέρματός της είναι σκούρο καφέ. Μετά από ένα μήνα στη χώρα της φίλης μας έγινε πόλεμος . Στον πόλεμο αυτό πολέμησε και ο πατέρας της Μαριάννας με αποτέλεσμα να πεθάνει . Έτσι η μαμά της,  την πήρε και ήρθαν στην Ελλάδα . Στο σχολείο ήρθε στη μέση της σχολικής χρονιάς . Η πρώτη μέρα στο σχολείο ήταν πολύ άβολη για αυτήν . Δεν ήξερε τη γλώσσα, δεν γνώριζε κανέναν , είχε άλλο χρώμα άλλες συνήθειες. Μια μέρα που είχαν θρησκευτικά κάποια αγόρια της είπαν να βγει από την αίθουσα πριν έρθει η δασκάλα.  Η Μαριάννα τι να κάνει .. βγήκε από την τάξη και πήγε σπίτι της κλαίγοντας.  Η Μαριάννα ήταν μουσουλμάνα.

 

Δέσποινα Κουρουμάλου (Ε1)

 

 

«Λίγο διαφορετικός»

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε ένα παιδί που είχε πολύ μεγάλα αυτιά .Στο σχολείο του όλοι τον κορόιδευαν γι’ αυτό . Τα γέλια καθημερινά γίνονταν όλο και πιο δυνατά . Μέχρι που μια μέρα δεν άντεχε τις κοροϊδίες και σκέφτηκε να αυτοκτονήσει .

Πρέπει να προσπαθούμε να καταπολεμάμε το ρατσισμό γιατί τα αποτελέσματα κάποιες φορές είναι τραγικά και οδηγούν τους ανθρώπους σε βιαστικές αποφάσεις .

Κωνσταντίνος Δημητριάδης (Ε1)

 

 

Τα ανθρώπινα δικαιώματα

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οι ηθικές αρχές που φτιάχνουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και προστατεύονται από το εθνικό και το διεθνές δίκαιο. Αυτά περιλαμβάνουν αστικά και πολιτικά δικαιώματα όπως το δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία , την ελευθερία σκέψης και έκφρασης. Οικονομικά και πολιτικά δικαιώματα , όπως το δικαίωμα στην εργασία , στην υγεία , στην τροφή,  στην κατοικία, στην ιατρική περίθαλψη , στην εκπαίδευση, το δικαίωμα συμμετοχής στον πολιτισμό. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάνω από όλα ισότητα για όλους . 

Σταματία Βουρλάτου (Ε1)

 

 

Δικαιώματα

Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα αλλά κάθε δικαίωμα «γεννάει» μια υποχρέωση. Υπάρχουν μερικά δικαιώματα όπως αυτό της ελεύθερης δουλειάς , της ελεύθερης γνώμης , της πρόσβασης σε καθαρό νερό και φαγητό και της υγείας .

Αυτά τα δικαιώματα πρέπει όλοι να τα έχουμε και αν δεν μπορούμε πρέπει να μας τα παρέχει το κράτος . Γιατί αν δεν έχουμε νερό και φαγητό δεν θα μπορούμε να ζήσουμε. Επίσης όλοι πρέπει να είμαστε υγιείς  στη ζωή μας γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα !

Βασίλης Κολιαράκης (Ε1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top