ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

11 ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Χρόνος  Εκτέλεσης:15 λεπτά      Χρόνος  Αναμονής: 3 ώρες

Χρόνος  Ψησίματος:45 λεπτά      Μερίδες: 8-10

 

 

Υλικά

 

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

2 πορτοκάλια παίρνουμε μόνο το ξύσμα

 

Για την πίτα

Ένα πακέτο φύλλο για αλμυρές πίτες

4 αυγά

1 κούπα ηλιέλαιο

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι

1 πορτοκάλι παίρνουμε το ξύσμα

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

 

Μέθοδος εκτέλεσης

 

Για το σιρόπι βράζουμε τα 3 υλικά για 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

1. Κόβουμε το φύλλο σε ψιλές λωρίδες και το βάζουμε στον φούρνο στον αέρα στους 50

βαθμούς μέχρι να στεγνώσει καλά.

2. Ανακατεύω τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο πολύ καλά.

3. Προσθέτω το γιαούρτι και συνεχίζω το ανακάτεμα.

4. Ρίχνω ένα ένα τα αυγά και ανακατεύω.

5. Προσθέτω το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ.

6. Βάζω το στεγνό φύλλο στο ταψί και ρίχνω από πάνω τη γέμιση.

 

  • Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί 25×30 εκ
  • Βάζουμε το μείγμα από τα φύλλα και τη γέμιση μέσα στο ταψί και με μια σπάτουλα τα στρώνουμε από επάνω για να γίνει όσο το δυνατόν πιο λείο.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να γίνει η πίτα μας τραγανή και να ροδίσει.
  • Τη βγάζουμε από το φούρνο και αμέσως την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε μερίδες.

 

Σερβίρεται με:

ü  Παγωτό

ü  Γλυκό του κουταλιού

 

Μικρό μυστικό: Περιχύνουμε κρύο σιρόπι σε καυτή πίτα.

 

Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου

 

Αλίκη Κωνσταντινίδου Δ1

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top