ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑΣ

13 Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑΣ

Το βιβλίο που θα σας παρουσιάσω λέγεται «Ο αδελφός της Ασπασίας 1″. Το έγραψε ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων και αποτελείται από 135 σελίδες. Είναι αφηγηματικό λογοτέχνημα και συστήνεται από παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών. Ανήκει στις εκδόσεις Πατάκη.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Δαμιανός όταν κλείνει τα 10 του χρόνια αποφασίζει να γράψει και αυτός όπως και η αδελφή του ένα δικό του ημερολόγιο. Μέσα σε αυτό το τετράδιο περιγράφει καθημερνά τις μέρες του και την καθημερινότητα μιας συνηθισμένης ή και όχι τόσο οικογένειας. Ποιος θα το έλεγε ότι ένα  ημερολόγιο ενός δεκάχρονου αγοριού θα εκτυπωνόταν ή ότι θα αφηγούνταν ένα απόσπασμα ενός βιβλίου της κυρίας Πηνελόπης; Ποια είναι αυτή; Διαβάστε αυτό το βιβλίο και θα μάθετε.

Αν θέλετε περισσότερες περιπέτειες με τον Δαμιανό και την Ασπασία διαβάστε τον αδελφό της Ασπασίας 2 με τίτλο << Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες>> των 192 σελίδων και τον Αδελφό της Ασπασίας 3 με τίτλο << Κατασκήνωση κάτω από τα… ζώδια>> των 272 σελίδων.

Εγώ προσωπικά έχω διαβάσει μόνο τον «Αδελφό της Ασπασίας 1» και μου άρεσε πάρα πολύ, διότι σε κάποια σημεία έχει πολλή πλάκα και γιατί μιλάει για την αγάπη της οικογένειας. Επίσης, μου έκανε εντύπωση, που στην τελευταία σελίδα του βιβλίου λέει << Το αφιερώνω στην Ασπασία>>.

Σταυρούλα Κουτάκου (Στ1)

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top