ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ… ΜΑΘΕ

kid

Ένα 10χρονο αγόρι που πριν φύγει από τη ζωή , ήθελε να δημιουργηθεί ένας σύλλογος που να στηρίζει παιδιά με προβλήματα υγείας, σε κατάσταση φτώχειας, θύματα βίας, θύματα αρπαγής-εξαφάνισης κ.τ.λ. Ο Ανδρέας λοιπόν, στις 9 Νοεμβρίου 1995 γράφοντας στο ημερολόγιο του κι ενώ τους τελευταίους μήνες έδινε τη δική του μάχη για τη ζωή, είχε εκφράσει την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος , ο οποίος θα προσπαθούσε να φέρει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά.

Είπε χαρακτηριστικά: «όλοι συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν χρήματα, παιχνίδια , φαγητό και κάποια από αυτά δεν έχουν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια . Ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά , άσπρα και μαύρα παιδιά . Είναι όλα παιδιά και αξίζουν ένα χαμόγελο».

Το «Χαμόγελο του παιδιού» δημιουργήθηκε από τον Κώστα Γιαννόπουλο (πατέρα του Ανδρέα) όταν ο γιος του έφυγε από τη ζωή.  Ονόμασε έτσι αυτό το σύλλογο για να τιμήσει τις σκέψεις του γιου του. Είναι ένας εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα. Η δράση του είναι να φιλοξενεί παιδιά για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω καθώς και παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ειδικό προσωπικό βοηθά τα παιδιά σε κάθε δυσκολία.

Βασίλης Καμαράτος – Εύα Φουντουλάκη- Παναγιώτης Ευπατρίδης- Μυρτώ Διαμαντοπούλου ( Δ1)

Σχολιάστε

Top