Η καρδιά μας από τον Πίτη Δημήτρη

Η Καρδιά μας

από τον Πίτη Δημήτρη

 

   Έχει πολυτραγουδηθεί, έχει εμπνεύσει ποιητές, λογοτέχνες, εικαστικούς, έχει συνδεθεί με τον έρωτα και την αγάπη… Ποια; Μα φυσικά η μία και μοναδική καρδιά μας!!! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς ας τη γνωρίσουμε….

    ΚΑΡΔΙΑ

       Η καρδιά αποτελεί ουσιαστικά τον κινητήρα του σώματος μας,  είναι ένας μυς ο οποίος δίνοντας πίεση στο αίμα, το ωθεί να κυκλοφορεί στο εσωτερικό των αρτηριών. Επίσης, παίρνει το αίμα και από τις φλέβες.

    Βρίσκεται μέσα από την θωρακική κοιλότητα και μπροστά από τους σπονδύλους, στη μέση των πνευμόνων μας. Έχει ένα καμπυλωτό, κωνικό σχήμα και αποτελείται κυρίως από τον αριστερό και από τον δεξιό κόλπο, καθώς και από την αριστερή και την δεξιά κοιλία.

Καρδιολογικές ασθένειες/Πώς να τις αποφύγουμε

     Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη και καταστάσεις οι οποίες επηρεάζουν την σωστή λειτουργικότητα της καρδιάς μας. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από πολλές καρδιολογικές παθήσεις. Μερικές από αυτές είναι:

Αρτηριοσκληρωτική Νόσος

 Τα συμπτώματα της είναι πόνος στον λαιμό, δύσπνοια, μούδιασμα ή στηθάγχη (δυσφορία στο στήθος).

 Μυοκαρδιοπάθεια

Τα συμπτώματα της είναι δυσανεξία, εύκολη κόπωση, οίδημα των κάτω άκρων ή ζάλη

Βλάβες εκ γενετής

Τα συμπτώματα της είναι κυάνωση (μπλε χρώμα δέρματος)

          Μπορούμε όμως να αποφύγουμε αυτές τις ασθένειες με πολλούς τρόπους. Αυτοί είναι η υγιεινή διατροφή , η σωματική άσκηση, η μείωση του υπερβολικού βάρους και η σωματική δραστηριότητα. Για αυτό, αν προσέχουμε όλα αυτά, η καρδιά μας θα είναι πάντα σε υγιέστατη κατάσταση.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης