Συνεργασία με τον όμιλο ζωγραφικής του 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού

Συνεργασία του Ομίλου Ζωγραφικής του 2ου ΓΕΛ  Ελευθερίου – Κορδελιού με τη συντακτική ομάδα του  1ου Γυμνάσιο Ελευθέριου Κορδελιού  

 

             Τα παιδιά του Γυμνασίου ζωγραφίζουν  την “Απειλή” στον πλανήτη Γη

Οι μαθητές/τριες του 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού με επικεφαλής τη φιλόλογο του σχολείου, κ. Περιστέρα Μίχου, έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα που ασχολείται με τη ζωγραφική. Πρόκειται για τον Όμιλο: «Μαθητές με Αγάπη για τη Ζωγραφική/Καλές τέχνες» που έχει ως θέμα: «Άσχημο και Όμορφο Αστικό τοπίο»

https://blogs.e-me.edu.gr/hive-OMILOSZOGRAFIZO-2GELELEFTHERIO-KORDELIO/

Οι μαθητές του Ομίλου ζωγραφίζουν άσχημα αστικά τοπία της γειτονιάς τους και της πόλης τους, όπως τοίχους που δε συντηρούνται, αδέσποτα ζώα για τα οποία δε νοιάζεται κανείς, ακάλυπτους και αποπνικτικούς χώρους οικοδομών κ.ά. Στις ζωγραφιές τους υπαινίσσονται και τον ρόλο που έχει σε αυτό το αποτέλεσμα ο ανθρώπινος παράγοντας. Στη συνέχεια φαντάζονται και αποδίδουν με τις ζωγραφιές τους την όμορφη εκδοχή.

Στοιχεία έμπνευσής τους αποτελούν οι περιοδικές και μόνιμες εκθέσεις του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. όπως «Κραυγές και Ψίθυροι στη φύση», «Αφίσες Καντζουράκη», κ.ά.

Αυτό που κάνει ξεχωριστή τη δράση του Ομίλου είναι ότι για δεύτερο συνεχόμενο έτος συμπράττει και συμβάλλεται με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με μνημόνιο συνεργασίας. Όλα τα έργα των μαθητών του Ομίλου εκτίθενται στον εκθεσιακό χώρο του Τελλόγλειου και διατίθενται στο κοινό της πόλης σε περιοδική έκθεση Σεπτεμβρίου.

Τα έργα που δημοσιεύουμε στο περιοδικό μας είναι των μαθητριών: Ντολίδου Ραφαηλία και Μπεχτσή Μαρία. Εκτέθηκαν το Σεπτέμβριο 2023.

Τα ίδια έργα θα μετέχουν στο μαθητικό διαγωνισμό Αφίσας της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο: «Προχωράμε μαζί; Συζητάμε πρακτικές για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση στο σχολείο.»

DSC_1342

DSC_1338

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε την ευκαιρία που είχαμε να συνεργαστούμε με τον Όμιλο Ζωγραφικής του 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού, γεγονός που ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για την ομάδα μας.

Τα εξαιρετικά έργα των μαθητών/τριών του Ομίλου  συνομίλησαν με τα έργα των δικών μας μαθητών/τριών πάνω σε ένα κοινό πρόβλημα που μας αφορά όλους, μικρούς και μεγάλους, την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ιδιαίτερα για εμάς που ζούμε στο Κορδελιό, μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη από τη μόλυνση, είναι ένα θέμα που αφορά την ποιότητα της ζωής και το μέλλον μας.

Κλείνοντας, να ευχαριστήσουμε πολύ τους /τις μαθητές/τριες του Ομίλου Ζωγραφικής του 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού και την αγαπητή συνάδελφο, κ. Περιστέρα Μίχου, για αυτή την όμορφη συνεργασία που αποδεικνύει ότι η Τέχνη είναι δύναμη που ενώνει!

 

Άκης Παραδείσης

Βαρβάρα Παφίλη Β6Άννα  Χαραλαμπίδου Β5

 

Δέσποινα Τσικούρα Β5

 

 

 

 

 

 

 

Ελένη Τσομπάνη Γ

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης