Ο καρυοθραύστης από την Ιουλιέτα Αντωνίου

Ο καρυοθραύστης

                               γράφει η Ιουλιέτα Αντωνίου Β6

Ο Καρυοθραύστης, μια νοσταλγική ιστορία των Χριστουγέννων, που σε ταξιδεύει σε μαγικά χειμωνιάτικα τοπία με παιχνίδια, δράση και λάμψη.

Φέτος, το Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί το κλασικό Ουκρανικό Μπαλέτο  στο έργο του Καρυοθραύστη.

Είναι Χριστούγεννα, και ο νονός της Κλάρας, της έχει χαρίσει ένα στρατιωτάκι, τον Καρυοθραύστη. Καθώς έρχονται τα μεσάνυχτα και η Κλάρα πέφτει για ύπνο, ταξιδεύει σε ένα μαγικό κόσμο παραμυθιών, ζωντανεύουν όλα τα παιχνίδια και βρίσκονται σε μια εκρηκτική μάχη με τα ποντίκια, τα οποία εισβάλλουν στο δωμάτιο. Αφού νικά ο Καρυοθραύστης, μεταφέρεται με την Κλάρα στα παγωμένα βασίλεια, όπου γνωρίζει νεράιδες και άλλα πλάσματα.

Το έργο παρουσιάζει όνειρα, μαγεία και το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από την τέχνη του χορού. Οι χορευτές ερμηνεύουν  τους ρόλους τους καταπληκτικά και μεταφέρουν τους χαρακτήρες στην πραγματική ζωή. Με λεπτές και αρμονικές κινήσεις εκφράζουν τα πάθη και τα μεταφέρουν με παραστατικότητα στους θεατές, χαρίζοντας στιγμές ηρεμίας και γαλήνης του νου.

Η παιδική αθωότητα του έργου συνδυασμένη με την θαυμάσια  παραγωγή (σκηνικά, φωτισμός, ήχος) συγκινεί και μαγεύει τους θεατές, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις του χορού, και γενικά της τέχνης.

Πηγή εικόνας: https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=3079

 

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης