Η Δράμα : ένας χριστουγεννιάτικος προορισμός με πολλές επιλογές

 Η Δράμα : ένας χριστουγεννιάτικος προορισμός με πολλές επιλογές                

                      γράφει η Έλενα Χατούδη  Γ6        

Ένας κλασικός χριστουγεννιάτικος προορισμός είναι η  Δράμα.  Η πόλη  εκτός από το γιορτινό  κλίμα, που έχει δημιουργήσει εδώ και αρκετά χρόνια, δίνει  και άλλες πολλές επιλογές  σε έναν επισκέπτη, που θέλει να περάσει ευχάριστα τις διακοπές των Χροστουγέννων.

Πρώτα από όλα είναι η  Ονειρούπολη . Το εορταστικό χωριό της πόλης, που εδώ και σχεδόν δυο δεκαετίες κατορθώνει να εμπνέει το πνεύμα της μεγάλης γιορτής σε ντόπιους και επισκέπτες. Η Ονειρούπολη προσφέρει στα παιδιά πλήθος επιλογών από το να φτιάξουν μπισκοτολιχουδιές στο ζαχαρένιο εργαστήρι των ξωτικών μέχρι να μάθουν να φτιάχνουν σαπούνια και άλλες δραστηριότητες που θα αγαπήσουν.

The,Lake,Of,Agia,Varvara,With,The,Old,Tobacco,Factory

Ακόμα, μια άλλη επιλογή είναι η επίσκεψη στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, όπου βρίσκονται και οι ομώνυμες πηγές και στο οποίο ξύλινα γεφυράκια, μεγάλα πλατάνια και νερόμυλοι κάνουν τη βόλτα στο πάρκο αξέχαστη.

Αφήνοντας την πόλη και σε απόσταση 49 χιλιομέτρων βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, εξαιρετικός προορισμός για τους φίλους του σκι και του σνόουμπορντ, ενώ λίγο έξω από την πόλη υπάρχει το Σπήλαιο Αγγίτη, το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στην Ελλάδα, που αξίζει να δείτε και μόνο για την εντυπωσιακή έξοδο του ποταμού μέσα από το βουνό.

Όλοι αυτοί οι λόγοι κάνουν τη Δράμα μια πόλη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς για να νιώσει τη μαγεία των γιορτών  αλλά και να βρεθεί μέσα στη μαγεία της φύσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης