Ευτυχισμένο το 2024!

2024! Μια νέα χρονιά ξεκινά, γεμάτη ελπίδα, όνειρα και προσδοκίες για κάτι καλύτερο.  Κάθε νέος χρόνος είναι μια  ευκαιρία για να θέσουμε στόχους, να κάνουμε αυτά που δεν μπορέσαμε την προηγούμενη χρονιά,  να ανακτήσουμε δυνάμεις, για να συνεχίσουμε όσα  έχουμε αρχίσει. Είναι το ξεκίνημα μιας διαδρομής που  για τον καθένα έχει το δικό της νόημα, τη δική της αξία. Ας ευχηθούμε αυτές οι προσωπικές διαδρομές να γίνουν σε έναν κόσμο ασφαλή και ειρηνικό!

 Η σχολική μας εφημερίδα ξεκινά κι αυτή τη δική της διαδρομή, ακολουθώντας τις επετειακές ημέρες του Ιανουαρίου. Ο πρώτος μήνας του χρόνου  είναι αφιερωμένος σε σημαντικά θέματα όπως η Ειρήνη, η Εκπαίδευση και το Ολοκαύτωμα. Πόσο σημαντικά θέματα για συζήτηση και προβληματισμό! Πόσο  στενά συνδεδεμένα το ένα με το άλλο. Αν οι δύο αξίες, η Ειρήνη και η Παιδεία, γίνουν πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων, τότε κανένα Ολοκαύτωμα δε θα μπορέσει να συμβεί ξανά, καμιά βίαιη συμπεριφορά δε θα βρει χώρο να αναπτυχθεί. Αν αυτές οι δύο αξίες γίνουν πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων, τότε πολλές από τις ευχές  της νέας χρονιάς μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

                                                                                                                                Ζωή Τακαβάκογλου

 «Εύχομαι το 2024 να βγάλει στην επιφάνεια το φως που κρύβουμε μέσα μας, να φωτίσει τα μονοπάτια μας και να ζεστάνει τις καρδιές μας! Καλή χρονιά σε όλους!!!»

                                                                                                                  Ευαγγελία  Χατζηαγοράκη 

Ένας άνθρωπος νικιέται αν δεν έχει Θάρρος, χάνεται αν δεν έχει Αξίες, είναι νεκρός αν δεν έχει Ελπίδα.

Σας εύχομαι τη νέα χρονιά να έχετε περισσότερο Θάρρος, να καλλιεργήστε περισσότερες αξίες, να μη χάνετε τις ελπίδες σας και πάνω απ όλα να έχετε υγεία!!

                                                                                                                              Μάρθα Μερτσανίδου

Όλοι έχουμε ένα αστέρι που μας καθοδηγεί. Στις σημαντικές στιγμές της ζωής μας πρέπει  να κοιτάμε ψηλά στον ουρανό! Σας εύχομαι  να μην κουράζεστε να προσφέρετε, να δείχνετε το καλύτερο χαμόγελο σας,  να σηκώνεστε εύκολα παρόλο που σκοντάφτετε, να βρίσκετε τη δύναμη που δεν έχετε φανταστεί , να κάνετε την έκπληξη ακόμα και στον ίδιο σας τον εαυτό! Γιατί όποιος έχει μια καλή καρδιά είναι για όλα ικανός!

                                                                                                                                         Ελένη Δήλλιου

 

Άλλη μια δύσκολη και ταραχώδης χρονιά πέρασε, αφήνοντας πίσω της γεγονότα που μας σημάδεψαν. Ο σκληρός απολογισμός: η φρίκη του πολέμου, το γεμάτο απορία και απόγνωση βλέμμα των παιδιών της Γάζας, η κλιματική κρίση με το πιο ζεστό έτος όλων των εποχών, οι διακρίσεις και η τυφλή βία, τα τραγικά «Τέμπη» με τη δική μας πληγή, η εξαφάνιση των φυσικών παραδείσων αιώνων από τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι πλημμύρες στη Θεσσαλία και πόσα άλλα. Οι Κεφαλλονίτες έχουν μια ευχή για την αρχή του χρόνου. «Καλή αποκοπή»λένε, κι εννοούν να απαλλαχθούμε, να αποκόψουμε κάθε αρνητικό, κάθε κακό που κουβαλά η χρονιά που φεύγει. Έτσι, λοιπόν, «καλή αποκοπή» σε ό τι μας πλήγωσε, σε ό τι μας βαραίνει, σε ό τι θέλουμε να μην ξανάρθει κι ας κάνουμε μια νέα αρχή! Ας είναι η καινούρια χρονιά μια αρχή για έναν πιο αισιόδοξο κόσμο, γεμάτο υγεία, αγάπη, ειρήνη, ευημερία! Ας μάθουμε από τα λάθη μας κι ας γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο, που αγαπούν και παλεύουν για την ειρήνη και το περιβάλλον , που ονειρεύονται ακόμη!

Να ονειρεύονται, λοιπόν, εύχομαι κι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, να έχουν υγεία, καλή πρόοδο και αισιοδοξία και να μην σταματήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο! Κι εμείς, οι δάσκαλοί τους θα είμαστε αρωγοί τους. Ας γίνει η νέα χρονιά μια χρονιά με περισσότερα χαμόγελα και φωτεινά πρόσωπα!

                                                                                                                              Μαρία Σαράφη 

Ευχόμαστε το 2024 να ανατείλει με ηλιόλουστα χαμόγελα, νέους στόχους  και λαμπρές επιτυχίες! Η καθημερινότητά μας να είναι όμορφη και χαρούμενη, χωρίς διαχωρισμούς και αντιπαραθέσεις. Να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλο, να αποδεχτούμε τις ανθρώπινες ατέλειες μας και να ζήσουμε σε έναν κόσμο ειρηνικό!

                                                                                                                             Η συντακτική ομάδα των μαθητών

2 Σχόλια

  1. Η συντακτική ομάδα του «4ου Γυμνασίου Κοζάνης – ενός τετάρτου υπόθεση» σας εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά με στόχους, όνειρα και όραμα !!! Εξαιρετικό το τεύχος σας με ιδιαίτερη έμφαση στο αφιέρωμά σας στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων!!! Μακάρι να διδαχθούμε κάποια στιγμή από την ιστορία του παρελθόντος!!!

    • Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές την αγαπημένη συντακτική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης! Ευχόμαστε υγεία, αγάπη και ευτυχία σε όλους! Τα καλά σας λόγια μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας!

Υποβολή απάντησης