Συνέντευξη με αθλητές/τριες για τη διάκρισή τους στο tae kwon do από τη Στεφανία Μπελτσίδου και τον Παναγιώτη Παπαχριστούδη

1. Συνέντευξη με τον Χρήστο Γερόπουλο, πρωταθλητή του tae Kwon do

από τη Στεφανία Μπελτσίδου και τον Παναγιώτη Παπαχριστούδη Β6

Ο Χρήστος Γερόπουλος, μαθητής της Γ΄Γυμνασίου, κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο στο 3ο προκριματικό ΕΤΑΒΕ  στο tae kwon do. Με αφορμή τη διάκρισή του ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια για το αγαπημένο του άθλημα.

Πώς ένιωσες με την νίκη σου;

Ήμουν πολύ χαρούμενος,  αν και όταν τελείωσε ,ένιωσα μια απογοήτευση που έχασα στον ημιτελικό , στον οποίο κατέβηκα για δεύτερη φορά με την ομάδα μου, αλλά  δεν κατάφερα να κατακτήσω την πρώτη θέση.

Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για το άθλημά σου;

Είναι μια πολεμική τέχνη που μαθαίνεις αμυντικές και επιθετικές κινήσεις έχοντας όμως και το αγωνιστικό κομμάτι.

Πόσο καιρό ασχολείσαι με το άθλημα αυτό;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι στην ηλικία των 3,5 ετών. Στην αρχή ήταν μια δοκιμή η οποία κατέληξε στο άθλημα που αγάπησα και συνεχίζω ακόμα και σήμερα.

Πόση ώρα την ημέρα ασχολείσαι;

Αφιερώνω 1,5 ώρα την ημέρα.

Είναι δύσκολος ο συνδυασμός του σχολείου και του αθλήματος;

Ναι,  είναι πολύ δύσκολος αλλά αφιερώνοντας τον ελεύθερό μου χρόνο  στο διάβασμα έχω αρκετό χρόνο και για τις προπονήσεις μου.

Έχεις στερηθεί πράγματα λόγω του αθλήματος;

Έχω στερηθεί πολλά πράγματα όπως βόλτες με φίλους και ελεύθερο χρόνο, αλλά δεν με πειράζει καθώς κάνω κάτι που μου αρέσει πολύ.

Υπάρχουν δυσκολίες στο άθλημα σου όπως  τραυματισμοί;

Υπάρχουν κάποια προβλήματα όπως τα χρήματα που χρειάζεται να διαθέτει κάποιος προκειμένου να συμμετάσχει στους αγώνες αλλά οι δικοί μου γονείς έχουν την οικονομική άνεση. Ως προς τους τραυματισμούς δεν έχω υποστεί ποτέ κάποιον τραυματισμό. Πάντα τελειώνοντας τους αγώνες είμαι χαρούμενος είτε κερδίσω είτε όχι.

Πού βοηθάει το άθλημα αυτό;

Βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και στην αυτοσυγκέντρωση που δίνει σε διάφορους τομείς της ζωής.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

Επόμενος στόχος μου είναι να παίξω στην Εθνική που δυστυχώς φέτος δεν κατάφερα να συμμετέχω για μόλις 2 βαθμούς, αλλά και η συμμετοχή μου στο πανελλήνιο.

Θα πρότεινες σε κάποιον να ξεκινήσει αυτό το άθλημα;

Ναι,  θα πρότεινα στα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα γιατί δίνει πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση γενικά στην ζωή τους.

Σε ευχαριστούμε πολύ για όσα ενδιαφέροντα μας είπες!

Κι εγώ σας ευχαριστώ!

 

2. Συνέντευξη με την Ελένη Τσιπούρα, πρωταθλήτρια του tae Kwon do

από τη Στεφανία Μπελτσίδου και τον Παναγιώτη Παπαχριστούδη Β6

Η Ελένη Τσιπούρα, μαθήτρια της Β΄Γυμνασίου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο  το 3ο προκριματικό ΕΤΑΒΕ  στο tae kwon do. Με αφορμή τη διάκρισή της ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια για το αγαπημένο της άθλημα.

Πώς ένιωσες με την νίκη σου;

Ένιωσα πολύ χαρούμενη και περήφανη με τον εαυτό μου που κατάφερα να κατακτήσω

την δεύτερη θέση.

Θα θέλαμε να μας πεις τι  σου προσφέρει αυτό το άθλημα;

Προσφέρει σημαντικά πράγματα στη  ζωή μου όπως αυτοάμυνα που είναι απαραίτητη στην επικίνδυνη εποχή που ζούμε αλλά και μόρια για κάποια σχολή που θα ήθελα να περάσω στο μέλλον.

Ποσο καιρό ασχολείσαι με αυτό το άθλημα και γιατί το επέλεξες;

Ασχολούμαι με αυτό εννέα χρόνια και το διάλεξα ως προστασία για τους κινδύνους που υπάρχουν  στον κόσμο.

Πόση ώρα την ημέρα ασχολείσαι με το άθλημα σου;

Καθημερινά αφιερώνω από μιάμιση ώρα.

Πώς συνδυάζεις τις υποχρεώσεις του σχολείου με αυτές του αθλήματος;

Οι προπονήσεις μου είναι το βράδυ οπότε μέσα στη μέρα έχω αρκετό χρόνο να διαβάσω. Όταν έχω αγώνες αναγκαστικά χάνω τις διδακτικές ώρες εκείνης της ημέρας αλλά και της επόμενης για να ξεκουραστώ και να προλάβω να αναπληρώσω τα μαθήματα που έχασα.

Στερείσαι αρκετά πράγματα λόγω του αθλήματος;

Στερούμαι κάποιες τροφές και δεν έχω χρόνο για ξεκούραση. Μάλιστα μια φορά έτυχε να μην μπορέσω να γιορτάσω την ημέρα των γενεθλίων μου λόγω αγώνων.

Υπάρχουν τραυματισμοί ; εσύ  έχεις υποστεί  ποτέ κάποιον;

Ναι υπάρχουν πολλές μορφές τραυματισμών αλλά γιατρεύονται γρήγορα γιατί οι μύες είναι γυμνασμένοι. Δεν έχω υποστεί ποτε καποιον τραυματισμό σε αγώνες αλλά από το πολύ άγχος την μέρα των αγώνων είχα κανει εμετό.

Τι σημαίνει για εσένα το άθλημά σου;

Σημαίνει παρά πολλά για μένα. Είναι το μέρος που μπορώ να ξεσπάσω και να περάσω δημιουργικά τον χρόνο μου. Επίσης,  μου δίνει μια παραπάνω ασχολία στην ζωή μου.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

Επόμενος στόχος μου είναι να χάσω κάποια κιλά για να μπορέσω με μεγαλύτερη ευκολία να κερδίσω τον αγώνα του Ωραιοκάστρου και να πάρω πρόκριση για τους αγώνες στην Σερβία.

Θα πρότεινες σε καποιον να ξεκινήσει αυτό το άθλημα; 

Εννοείται πως θα το πρότεινα γιατί προσφέρει  αυτοάμυνα και ευλυγισία στο σώμα.  Επίσης καλό θα ήταν κάποιος να το ξεκινήσει από μικρή ηλικία για να είναι πιο εύκολο στην συνέχεια. Πολύ σημαντικό όμως είναι να μη το χρησιμοποιούμε ποτέ για να κάνουμε επίθεση.

Σε ευχαριστούμε πολύ!

Κι εγώ σας ευχαριστώ!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης