Συνέντευξη με την Ευδοκία Καρυπίδου για τη διάκρισή της στο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής

Συνέντευξη

με την Ευδοκία Καρυπίδου, μαθήτρια του Γ2, που βραβεύτηκε στο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

                                                      Καρυπίδου Ευδοκία μικρο

Κωνσταντίνα: Καταρχάς συγχαρητήρια για αυτή τη διάκριση.

Ευδοκία: Ευχαριστώ.

Κωνσταντίνα: Ήταν πολύ σπουδαία. Πώς νιώθεις εσύ; Το περιμένες;

Ευδοκία: Νιώθω πολύ χαρούμενη. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα σχεδόν καθόλου. Ειδικά από τη στιγμή που ήταν πανελλήνιος διαγωνισμός και συμμετείχαν πολλά άτομα. Νόμιζα ότι υστερούσα και πως δεν είχα προετοιμαστεί όσο έπρεπε.  Πίστευα ότι υπάρχουν καλύτεροι με πιο καλές  ιδέες και ότι δε θα διακριθώ. Τώρα είμαι χαρούμενη γιατί άξιζε τον κόπο.

Κωνσταντίνα: Από πού εμπνεύστηκες αυτό το θέμα;

Ευδοκία: Εμπνεύστηκα το θέμα μέσα από ταινίες, κυρίως από την ταινία «Σμύρνη μου, αγαπημένη» που έχει θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή. Επίσης, από φωτογραφίες που βρήκα στο διαδίκτυο, από βιβλία και γενικά από την ιδέα που έχω για τον πόλεμο.

Κωνσταντίνα: Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη ζωγραφική;

Ευδοκία: Ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία, από το δημοτικό. Κάθε μέρα μου άρεζε να σχεδιάζω, να ζωγραφίζω…

Κωνσταντίνα: Πηγαίνεις σε κάποια σχολή; Κάνεις μαθήματα;

Ευδοκία: Ναι. Στο Δημοτικό έκανα κάποια μαθήματα, τα οποία συνεχίζω και τώρα που είμαι στο Γυμνάσιο. Έχω σκοπό να δώσω στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Κωνσταντίνα: Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη ζωγραφική;

Ευδοκία: Πρώτα από όλα περνάω το χρόνο μου με κάτι που μου αρέσει. Η ζωγραφική έχει μια ελευθερία. Μπορείς να σχεδιάσεις ό,τι θέλεις, δεν έχει όρια. Μπορείς ελεύθερα να εμπνευστείς, να εκφραστείς, να δημιουργήσεις καινούρια πράγματα.

Κωνσταντίνα: Ποια είναι η τεχνική σου; Ζωγραφίζεις ρεαλιστικά, συμβολικά; Τα έργα σου περνάνε κάποιο μήνυμα;

Ευδοκία: Συνήθως, όταν ζωγραφίζω, έχω στόχο τη ρεαλιστική απόδοση όμως κάποιες φορές, όταν έχω έμπνευση,  κάνω και συμβολικά έργα.

Κωνσταντίνα: Το συγκεκριμένο έργο πώς θα το χαρακτήριζες;

Ευδοκία: Το συγκεκριμένο έργο έχει  συμβολικά στοιχεία. Συνδυάζει το παρόν, που είναι το κορίτσι που σκέφτεται/ ονειρεύεται, με το παρελθόν. Συνδέει το παρόν και το παρελθόν και περνά το μήνυμα ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε το παρελθόν και να μην το ξεχνάμε. Αυτό το παρελθόν είναι ο πόλεμος και οι συνέπειές του.

Κωνσταντίνα: Τι σκοπεύεις να κάνεις στο μέλλον με τη ζωγραφική;

Ευδοκία: Σίγουρα σκέφτομαι να ασχοληθώ περισσότερο,  γιατί είναι το μόνο που μου αρέσει αυτή τη στιγμή. Είναι μια ασχολία που την αγαπώ πραγματικά. Με ενδιαφέρει οτιδήποτε έχει σχέση με το σχέδιο, τη ζωγραφική.  Σκέφτομαι να δώσω στη Σχολή Καλών Τεχνών. Απλώς δεν είμαι σίγουρη για την επαγγελματική αποκατάσταση.  Θα δείξει…

Κωνσταντίνα: Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο μέλλον! Να πετύχεις σε ό,τι κάνεις! Και πάλι  συγχαρητήρια!

Ευδοκία: Ευχαριστώ πολύ!

Κωνσταντίνα Μιχαλούδη (Γ4)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης